Spar Vitaminer Når Du Tilbereder Grønnsaker Med Disse Enkle Tipsene

Video: Spar Vitaminer Når Du Tilbereder Grønnsaker Med Disse Enkle Tipsene

Video: Spar Vitaminer Når Du Tilbereder Grønnsaker Med Disse Enkle Tipsene
Video: Vitaminer 2024, September
Spar Vitaminer Når Du Tilbereder Grønnsaker Med Disse Enkle Tipsene
Spar Vitaminer Når Du Tilbereder Grønnsaker Med Disse Enkle Tipsene
Anonim

Som vi vet inneholder grønnsaker en veldig stor mengde vitaminer og mineraler. Imidlertid kan noen tilberedningsmetoder ødelegge dem. Denne artikkelen tar sikte på å vise hvordan du kan lage grønnsaker riktig for å nyte ikke bare deres smak, men også for å absorbere alle næringsstoffene i dem.

Det er godt å koke hele grønnsaker når oppskriften tillater det. Når du legger grønnsaker i skiver i varmt vann eller i en panne, varmer du opp de delene av den som er rike på vitaminer og mineraler.

Hvis du fremdeles trenger å varme opp grønnsakene, er det godt å skjære dem i veldig små biter, for på den måten mister du mye mindre næringsstoffer enn om du kutter dem i bulk. Det kan virke rart, men det er ønskelig at grønnsakene ikke skreller.

Hvis den fremdeles må skrelles, skal den være så tynn som mulig med en spesiell skreller eller kniv. Den rikeste delen av grønnsaker i vitaminer, mineraler og næringsstoffer ligger rett under huden. Før du begynner å lage grønnsaker, er det godt å legge dem i et dørslag og vaske dem med vann som har romtemperatur. Du må vaske dem igjen før du kutter dem. Dette vil forhindre tap av vannløselige vitaminer.

Når du tilbereder grønnsaker, er det ønskelig å gjøre det på damp eller på veldig lav varme. Jeg antar at du vet at når grønnsaker dampes, gjøres det på en dampkurv, hvor grønnsakene er ordnet og plassert på en gryte med kokende vann.

Å lage suppe
Å lage suppe

Hvis du bare koker dem i en vanlig gryte, er det bare å dekke dem med vann og redusere varmen til middels. Det er ønskelig at vannet ikke koker, men bare danner bobler. Vannet du kokte grønnsaker i er godt å ha, ikke å kaste.

Uansett hvilken kokemetode du bruker, absorberer vann alltid noen av næringsstoffene som grønnsakene frigjør under kokingen. Dette vannet kan brukes som base for supper, sauser og lapskaus. Det vil være mer nyttig å steke grønnsakene i stedet for å steke dem. Du kan bare saute dem i en wok med veldig lite fett.

På denne måten forsegles grønnsakene og næringsstoffene bevares i dem. Finhakkede grønnsaker koker raskere. Du bør unngå å steke grønnsaker, spesielt hvis de er hakket.

Hvis du skal bake poteter eller andre rotgrønnsaker, er det godt å legge de hele i pannen og dekke dem med folie. Folien fjernes ikke under hele prosessen med å steke grønnsakene. Sist men ikke minst, for å forhindre tap av vitaminer, server dem så snart de er kokt.

Anbefalt: