Saft Inneholder Mer Sukker Enn Kullsyreholdige Drikker

Video: Saft Inneholder Mer Sukker Enn Kullsyreholdige Drikker

Video: Saft Inneholder Mer Sukker Enn Kullsyreholdige Drikker
Video: Cocktail Basics | Old Cuban 2024, September
Saft Inneholder Mer Sukker Enn Kullsyreholdige Drikker
Saft Inneholder Mer Sukker Enn Kullsyreholdige Drikker
Anonim

De fleste har funnet ut at det er mye sunnere å drikke juice som er tilgjengelig i butikkene enn kullsyreholdige drikker.

Kanskje fordi disse saftene har en "naturlig" eller bare "frukt" foran seg - sannsynligvis får dette oss til å tenke at de er sunne. Hvis ikke sunt, så i det minste betydelig mindre skadelig enn noe kullsyreholdig drikke.

Kanskje ingen av oss har en klar forklaring på hvorfor vi tenker på denne måten og hva som gjør naturlig juice og fruktjuice mer nyttig enn brus.

Faktisk kan juice bare være nyttig hvis du klemmer frukten hjemme, sier eksperter. Alle andre "sunne" drikker som selges, anbefales ikke til vanlig forbruk.

Det viser seg at juice inneholder mer sukker enn kullsyreholdige drikker. Den britiske regjeringen har til og med tatt grep mot inntaket av slike drinker og startet en kampanje mot nasjonens fedme.

Fruktjuice
Fruktjuice

Myndighetene er fast besluttet på at noen drikkevareprodusenter putter for mye sukker i produktene sine og dermed bringer menneskers helse i fare. Oxford-forskere støtter denne posisjonen og oppfordrer folk til å slutte å konsumere sukkerholdige drikker ofte for å være sunne.

Ifølge eksperter får forbrukerne for forvirret informasjon om produktene de kjøper, og ofte er informasjonen også feil. Fruktjuice mangler fiber og andre svært nyttige næringsstoffer, men på den annen side er de ekstremt kaloririke.

Australske forskere gjennomførte en studie om samme emne for en tid tilbake. I følge resultatene fra disse ekspertene bør til og med eplejuice, som vi ofte foretrekker fremfor kullsyreholdige drikker under påskudd av at den er sunnere, være begrenset.

100 ml eplejuice, produsert av et av de mest solgte merkene i Australia, inneholder samme mengde karbohydrater og kalorier som 100 ml kullsyreholdig drikke.

Anbefalt: