Spis Mer Søte Poteter

Video: Spis Mer Søte Poteter

Video: Spis Mer Søte Poteter
Video: Alle mot En 2024, September
Spis Mer Søte Poteter
Spis Mer Søte Poteter
Anonim

Søtpoteter finnes også under navnet søtpoteter. De er litt større og langstrakte enn våre bekjente og er ekstremt rike på vitaminer og mineraler. Dette gjør dem veldig nyttige for menneskers helse, og det er derfor forbruket deres blir mer utbredt.

De er kraftige antioksidanter. Antocyaninene og betakarotenen i dem bekjemper mange sykdommer.

Betakaroten i en søtpotet gir 200% av behovene til celler. Og det blir under fordøyelsesprosessene i tynntarmen omdannet til vitamin A, ekstremt viktig for syn og immunsystem.

Søtpoteter er også veldig rike på mangan. Dette kjemiske elementet er viktig for metabolismen av karbohydrater i kroppen. En mellomstor søtpotet gir 28% av den daglige dosen av mangan til kroppen.

Søtpoteter
Søtpoteter

Disse potetene inneholder også quercetin. Det er et flavonoid som regulerer og reduserer nivået av dårlig LDL-kolesterol. De fungerer også som et naturlig antihistamin som bekjemper allergier.

Søtpoteter bør også være til stede i diabetikemenyen, fordi stoffene i dem regulerer blodsukkernivået. De inneholder også fiber, som bremser frigjøringen av glukose i blodet, og forhindrer dermed rask økning.

Bra for hjertet, søte poteter er en flott kilde til kalium og vitamin B6. Kalium senker blodtrykket, og vitamin B6 er viktig for nedbrytningen av proteininntak, så vel som for riktig bruk av aminosyrer i kroppen.

I tillegg er søte poteter rike på vitamin C og vitamin D. Vi vet at vitamin C hjelper kroppen til å produsere kollagen, og opprettholde sunne bein og hud. Det støtter også en persons immunsystem og hjelper ham å takle bedre hverdagsstress.

Og rikdommen av vitamin D hjelper til med godt humør og igjen for sunne bein og ledd. Spis mer søte poteter, spesielt i vintermånedene når det ikke er mye sol. Og det beste er at det er mange måter å utnytte dem i matlaging.

Anbefalt: