Varm Te Varmer Sjelen

Video: Varm Te Varmer Sjelen

Video: Varm Te Varmer Sjelen
Video: Очень грустная и нежная мелодия Трогает Душу До слез! DJ Lava - Боль души 2024, September
Varm Te Varmer Sjelen
Varm Te Varmer Sjelen
Anonim

En kopp varm te eller kaffe varmer ikke bare kroppen, men stimulerer også manifestasjonen av positive følelser og varmer sjelen. Det er ifølge amerikanske psykologer ved Yale University, som lenge har studert effekten av varm drikke.

De gjennomførte veldig enkle eksperimenter. Del ut kopper varm te og kaffe til en gruppe frivillige, samt deres kjølte versjoner.

De fikk deretter korte filer med fremmede og ble bedt om å kommentere dem. De som fikk en varm drikke, pleide å se tegn på varme hos fremmede.

Frivillige som mottok kjølte drinker, oppfattet tvert imot fremmede kaldt. Forskerne gjorde deretter eksperimentet igjen, men denne gangen sa de at de måtte velge hva de skulle gjøre hvis de mottok en gave - å legge den igjen for seg selv eller gi den til en venn.

De i gruppen som drakk en varm drink var villige til å gi gaven sin til en venn, i motsetning til de som drakk en kald en.

Ifølge forskere behandles informasjon om fysisk varme og følelsesmessig varme av samme del av hjernen. Dette forholdet dannes i barndommen og varer livet ut.

Anbefalt: