Kvede Som Folkemedisin

Video: Kvede Som Folkemedisin

Video: Kvede Som Folkemedisin
Video: Красная рябина на меду. Одно из известных целебных растений. Свойства. Сбор. Приготовление. Субтитры 2024, September
Kvede Som Folkemedisin
Kvede Som Folkemedisin
Anonim

Til kvede folket sier at ingenting kastes fra det. Faktisk er denne nyttige frukten, en gjest fra Sørøst-Asia i hagene våre, preget av det faktum at alle dens deler er medisinske - frukt, blader, frø. Kvede har lenge vært brukt i folkemedisin for å lindre hoste ved luftveisinfeksjoner og magesmerter.

Fruktens muligheter som et middel skyldes at det er en ekte vitaminbombe de kalde høstdagene. Kvede inneholder av de viktigste vitaminene er høy - C, B-vitaminer - B1 B2, niacin, karotenoider. Den inneholder også andre nyttige stoffer i utmerkede mengder, og blant dem er kalsium, magnesium, svovel, klor, kobber, natrium, sink, jern, kalium.

Den snerpende kvede inneholder også proteiner, fiber og karbohydrater, og kalorier og fett er lave, og dette gjør det egnet for inkludering i en diett.

Kvedefrø er rike på essensielle oljer, samt verdifull amygdalin, som har krefteffekter. Tanniner, pektin, eplesyre, sakte sukker er andre verdifulle fordeler som kroppen mottar fra kvitter. Tanniner og slim fra kvede er et middel til å regulere funksjonen til tynntarmen, og dette beskytter det sårbare fordøyelsessystemet mot infeksjoner.

Kvede-syltetøy
Kvede-syltetøy

Kvede brukes som medisin i alle mulige varianter - bakt, kokt, te, sirup, balsam, krem, pistil. Alle disse produktene hentet fra forskjellige deler av kvede har bevist helbredende egenskaper, kjent lenge.

I frukten av kvede er det veldig verdifullt pektin, som senker blodtrykket og beskytter mot stråling.

Kvedejuice behandler hoste med forkjølelse, beroliger astmaanfall og er et godt middel mot diaré.

I løpet av den kalde årstiden blir forkjølelse hyppigere, og deretter kommer stekt eller kokt kvede for å behandle sår hals, samt for å fjerne luftveiene. Det fungerer også som et hemostatisk middel under en intensivert menstruasjonssyklus.

Stekt kvede anbefales også for anemi.

Fra kvedefrø bryg te, som anbefales for søvnproblemer, spenning eller dårlig ånde. Sår fra forbrenning eller mekanisk skade kan også leges vellykket ved hjelp av kvedefrø.

Kvede-te kan også brygges fra bladene for å takle diaré.

For forkjølelsesproblemer som hoste, betennelse i luftveiene, hals, heshet og tap av stemme, anbefales te fra selve frukten.

Kvede sirup er egnet for fordøyelsesproblemer, men er kontraindisert for diabetikere på grunn av det høye sukkerinnholdet.

Kvede-te
Kvede-te

Kvede-pistelen, i tillegg til å være en favoritt delikatesse, tjener også medisinske formål. Det er en kilde til energi for kroppen og forbedrer fordøyelsen. Det anbefales heller ikke for personer som lider av diabetes og fedme.

Medisiner er også laget av kvitter for ekstern bruk. I tilfelle svak forbrenning eller skade fra frøene til frukten, er en balsam forberedt på å behandle området.

For sprukne lepper salve er også laget av kvedefrøsom har en beroligende og mykgjørende effekt. Den kan også brukes til å behandle lette rynker. En krem med revet kvedebark brukes også til rynker.

Og for å maksimere sansene, må du prøve en av kvedekakene våre eller velge en av disse superdeilige kvede-desserter.

Anbefalt: