Kosthold I Leversteatose

Innholdsfortegnelse:

Video: Kosthold I Leversteatose

Video: Kosthold I Leversteatose
Video: Biorytmisk Kosthold i 2020 2024, September
Kosthold I Leversteatose
Kosthold I Leversteatose
Anonim

Leversteatose også kalt overvektig lever eller fettlever. Det er ikke en sykdom i seg selv, eller i ikke-medisinsk terminologi er det ikke en sykdom. Det er en tilstand i leveren der en endring i strukturen i levervevet observeres. Mange forskjellige sykdommer kan forårsake disse endringene, kalt steatose.

Det er en vanlig misforståelse at bruk av alkoholholdige drikker og inntak av matvarer som inneholder animalsk fett er de viktigste årsakene til denne sykdommen. Hepatisk steatose er vanligst ved diabetes mellitus og kronisk viral hepatitt. Hvis du er diagnostisert med steatose i leveren, eller en lege forteller deg at du drikker og spiser mye og har fettlever, ikke bli panikk, men gjør de nødvendige testene for å finne ut årsaken. Start deretter behandlingen.

I en stor andel av tilfellene (avhengig av den underliggende sykdommen), er hepatisk steatose et stadium etterfulgt av skrumplever. I de to første trinnene er imidlertid hepatisk steatose fullstendig reversibel ved naturalisering.

Symptomer på leversteatose inkluderer mild smerte eller tyngde i høyre hypokondrium, morgenkvalme, periodisk oppkast, intoleranse mot fet og stekt mat, tretthet, oppblåsthet, tap av matlyst, vanskeligheter med avføring, tretthet, generell svakhet, mild svakhet. kropp.

Tarmrensing

Tykktarmen må rengjøres først, da leveren er den første lenken der blodet passerer med næringsstoffene absorbert av tarmene. I tillegg forbedrer tykktarmen sugefunksjonen i tarmveggen.

Leversteatose
Leversteatose

Kosthold i leversteatose

Endringer i spisevaner kan beskytte oss eller til og med kurere sykdommen. I tillegg til å forbedre matopptaket, er det viktig å endre spisevaner. Bruk av sukkerholdige og hvite melprodukter, samt fett, stekt og hermetisk mat, bør elimineres.

Svin, pølser, kumelk er heller ikke å foretrekke. Generelt kan matvarer som er rike på enkle karbohydrater bidra til utviklingen av leversteatose, som igjen kan føre til leversvikt og død.

Frukt, grønnsaker, belgfrukter, fullkorn har motsatt effekt - de påvirker blodsukkeret saktere.

Studier har blitt utført i noen tid for å bevise at matvarer med lav glykemisk indeks kan kurere sykdommen hos overvektige barn.

Anbefalt: