Tomaten - Kjærlighetens Eple

Video: Tomaten - Kjærlighetens Eple

Video: Tomaten - Kjærlighetens Eple
Video: Legen Sie einfach ein Ei in eine Tomate und Sie werden begeistert sein! Frühstücksrezept #35 2024, September
Tomaten - Kjærlighetens Eple
Tomaten - Kjærlighetens Eple
Anonim

Siden barndommen beundrer vi den lyse fargen og den fantastiske smaken av tomater.

De forbedrer humøret vårt fordi de inneholder serotonin - hormonet for lykke.

Men grønnsaker har ikke alltid blitt respektert. En hagearbeidshåndbok fra 1700-tallet sier: "Frukten er ekstremt farlig fordi de som spiser den blir galne."

Hjemlandet til tomater er Peru. Derfra ble han overført til Europa.

Det er kjent at det i 1776 var et forsøk på å forgifte den første presidenten i USA George Washington ved hjelp av en tomatfat tilberedt av James Bestley etter ordre fra sjefen for de britiske kongelige styrker. Men Washington brydde seg ikke bare om retten, han likte til og med smaken.

Franskmennene kaller tomater for "kjærlighetens eple", sannsynligvis på grunn av deres hjertelignende form og farge. I lang tid dyrket de grønnsaker som en prydplante.

Tomater
Tomater

Tomater ble brakt til Russland i andre halvdel av 1700-tallet. Og der ble de også oppdratt for skjønnhet. Og til og med utenlandske planter ble behandlet med stor forsiktighet og presisjon. Russerne kalte planten for "galne jordbær" og "frukt av synd."

Italienerne var de første til å bevare tomater. Deres eksempel ble fulgt av amerikanerne, som oppfant ketchup i 1830.

Tomater kalles frukt og grønnsaker. De er uvurderlige butikker av vitamin A, B1, B2, B3, P, PP, C, E og andre næringsstoffer. De inneholder pektin, nitrogenholdige stoffer, syre (askorbinsyre, sitronsyre, vinsyre), karoten riboflavin, kalium, jern, magnesium og sink.

Leger anbefaler tomater i alle varianter - stekt eller kokt. De er ekstremt nyttige for personer som har problemer med kardiovaskulærsystemet og mage-tarmkanalen.

Daglig inntak av ferske tomater eller tomatjuice bidrar til å redusere høyt blodtrykk og kolesterol i blodet.

Tradisjonell medisin anbefaler også tomater for tretthet og depresjon.

Anbefalt: