Glem Vegetarisme Hvis Du Er Gravid

Video: Glem Vegetarisme Hvis Du Er Gravid

Video: Glem Vegetarisme Hvis Du Er Gravid
Video: Graviditet uge 7 2024, September
Glem Vegetarisme Hvis Du Er Gravid
Glem Vegetarisme Hvis Du Er Gravid
Anonim

Hvis du har bestemt deg for å følge den populære banen til vegetarianeren i vår tid, bør du vite at den ikke bare skjuler fordeler, men også ulemper. Spesielt hvis du er i ferd med å bli mor.

Imidlertid kan plantefôr føre til en raskt voksende mangel på mikro- og makronæringsstoffer og en hel haug med vitaminer. En diett av alle planter kan ikke fylle på kroppen vår med vitamin D.

Det samme kan sies om vitamin B12, som er nødvendig for nervesystemet og sirkulasjonssystemet, så vel som B2, som er bra for lever, hud, nervesystem og øyne.

Med fullstendig mangel på kjøtt begynner kroppen å mangle jern, og med strengere vegetarianere som ikke spiser melk og meieriprodukter, begynner kroppen å gråte etter kalsium.

Et annet ubehagelig øyeblikk er mangel på protein. For gravide kan dette føre til redusert immunitet og redusert fostervekst. Akkurat som å bygge et hus er umulig uten visse materialer, så trenger den nye organismen protein.

Utilstrekkelig mengde protein i mors kropp provoserer hos fosteret forstyrrelse av bukspyttkjertelen, leveren, det hematopoietiske systemet og reduserer skjelettveksten.

For moren er dette farlig med hyppige forkjølelser og fremveksten av sprø bein. Proteinsult manifesteres i generell svakhet, blek hud og forstyrrelse i mors mage.

Den gravide kvinnens kropp kan få en delvis prosentandel av de nødvendige proteinene fra forskjellige frokostblandinger og belgfrukter. Men de fordøyes mye dårligere enn de i kjøtt og melk, og de fordøyes også saktere.

Hvis du er overbevist om å gi opp melk og kjøtt, bør du øke bruken av semulegryn og mel. For å syntetisere proteiner trenger kroppen en tilstrekkelig mengde aminosyrer.

Noen av dem er laget av kroppen selv, men andre krever animalske produkter. Aminosyre mangel under graviditet kan føre til fødselsskader som underutviklede nyrer og hjertefeil.

Hvis du ikke kan spise kjøtt, spis kylling og fisk i det minste under graviditet og fokuser på egg. Dette vil hjelpe deg med å få alt du trenger for babyens normale utvikling.

Men selv disse produktene kan ikke fylle jernmangel, og det må hentes fra medisiner som kan foreskrives av en gynekolog.

Husk at det er opp til deg hva barnet ditt blir født, og tenk igjen om du kan gi opp vegetarisme om ni måneder.

Anbefalt: