Å Skaffe Ballaststoffer Uten å Spise For Mye

Innholdsfortegnelse:

Video: Å Skaffe Ballaststoffer Uten å Spise For Mye

Video: Å Skaffe Ballaststoffer Uten å Spise For Mye
Video: 吃播大胃王 Eat octopus, seafood boil - Hele verden er forbløffet og kinesisk mat er unik [11] 2024, September
Å Skaffe Ballaststoffer Uten å Spise For Mye
Å Skaffe Ballaststoffer Uten å Spise For Mye
Anonim

Ballaststoffer eller fibre er stoffer som hjelper tarmene våre til å fungere optimalt, og bidrar til regelmessig frigjøring av giftstoffer. Ifølge eksperter kan du lide av forstoppelse, divertikulitt og hemoroider når du mangler fiber i kostholdet ditt. Divertikulitt forårsaker betennelse i tykktarmen og forverres av mangel på fiberholdig mat.

Hemoroider er interne eller eksterne, betente årer forårsaket av overdreven tarmbelastning til tider. De kan være relatert til mangel på mat som er rik på fiber, dvs. ballaststoffer. Å legge til fiber i kostholdet ditt vil hjelpe deg med å holde tarmen sunnere og forbedre din generelle helse.

Ballast er et begrep som brukes for å beskrive fiber, det viktigste næringsstoffet for tarmen og fordøyelsessystemets helse. De består av plantebaserte matvarer. Ifølge eksperter passerer fibrene relativt kaotisk gjennom magen, tynntarmen og tykktarmen. De to typer fiber som er nødvendige for helsen til fordøyelsessystemet, er løselig og uoppløselig fiber.

Løselig fiber

Løselig fiber er løselig i vann og finnes i mange frukter, korn og belgfrukter. Løselig fiber kan bidra til å forhindre overspising, hjertesykdom og lavere kolesterol. Følgelig, basert på funnene, er matvarer med lite fett og mye fiber, dvs. ballaststoffer er nyttige for menneskers generelle helse.

Frukt og grønnsaker
Frukt og grønnsaker

I følge American Heart Association har havre et høyere innhold av løselig fiber enn andre frokostblandinger, og det er derfor det anbefales å spise og reduserer risikoen for overspising. Foreningen anbefaler å spise epler, erter, sitrusfrukter, bønner, jordbær, havregryn, psyllium og ris for å øke fiberinntaket.

Uoppløselig fiber

Ballaststoffer i form av uoppløselig fiber kan få deg til å føle deg mettere raskere, så det er mindre sannsynlig at du spiser for mye hvis du spiser dem. Dette kan redusere risikoen for fedme og bidra til optimal kardiovaskulær helse.

Kiwi
Kiwi

Ettersom uoppløselig fiber øker kroppens klaring, kan de brukes til å lindre forstoppelse ved å hjelpe mat å bevege seg lettere gjennom tarmene. Mat som hvetekli, rosenkål, kål, blomkål, nøtter og de fleste korn og hele hvetebrød inneholder høye nivåer av uoppløselig fiber.

Anbefalinger

Kostholdsretningslinjer fra eksperter anbefaler å spise 14 gram fiber for hver 1000 kalorier som forbrukes. Prøv å legge til nøtter i salaten din eller spise rå grønnsaker hele dagen for å øke fiberinntaket. Grønnsaker og fruktjuicer inneholder fiber, men pass på tilsatt sukker og natrium tilsatt til noen av disse drikkene.

rosenkål
rosenkål

Ernæringseksperter anbefaler å spise 6-8 porsjoner korn, frukt og grønnsaker om dagen for helse i mage og tarm. Fiberinntaket bør være i området 25-35 gram per dag i et sunt kosthold.

Merking av mat kan være i konflikt med det de faktisk inneholder. Matvarer for lavere kolesterol bør inneholde minst 0,6 gram løselig fiber, ifølge State University of Colorado. Å spise rå frukt og grønnsaker og unngå bearbeidet mat vil hjelpe deg med å sørge for at du får de anbefalte mengdene fiber i kostholdet ditt, og sist men ikke minst, at du ikke overspiser.

Anbefalt: