Fordelene Og Skadene Med Ris

Innholdsfortegnelse:

Video: Fordelene Og Skadene Med Ris

Video: Fordelene Og Skadene Med Ris
Video: Is White Rice Healthy or Bad for You? 2024, September
Fordelene Og Skadene Med Ris
Fordelene Og Skadene Med Ris
Anonim

Ris er en integrert del av det asiatiske kjøkkenet, men ikke mindre populære er spesifikke europeiske retter tilberedt med ris, som spansk paella eller italiensk risotto.

Faktisk konsumeres ris over hele verden, og etter hvete og mais er det det tredje mest dyrkede frokostblandingen.

Og siden vi også har et stort antall fans av kylling med ris, er forbruket av ris til våre folk hver dag. Derfor må vi være klar over hva vi legger i munnen - enten det er vanlig å spise ris er nyttig, hvilken type ris som er mest nyttig og er det noe potensiale skader fra ris?

Det er derfor vi her vil vise deg hva de er fordelene og skadene ved risforbruk.

Fordeler med risforbruk

Fordelene med ris
Fordelene med ris

Når konsumert i moderasjon (maksimalt ca 1 håndfull ris per dag), vil ris beskytte deg mot vektøkning fordi det vil gi deg energi. Dette er et kjent faktum for alle idrettsutøvere som holder øye med når og hva de spiser. Av denne grunn antas det i økende grad at det er bra før og etter trening å spise av de allerede populære riskjeksene.

Forbruk av ris regulerer stoffskiftet og fungerer ekstremt bra i diaré. Spesielt nyttig ved mageforstyrrelser er inntak av vann der risen har blitt kokt. Det anbefales også av mange ernæringsfysiologer i tilfelle du vil gå ned i vekt. Med andre ord - tilbered risvann i stedet for morgenkaffe. Det vil gi deg energi, og du vil ikke føle deg sulten på lenge.

Ris senker blodtrykket og reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer og kreft. Vitenskapelig bevist faktum!

Sist men ikke minst, forbruk av ris vil hjelpe deg med å ta vare på foryngelsen av huden din fordi det er et naturlig middel mot for tidlig aldring.

Merk følgende! I alle de ovennevnte tilfellene er det viktig å merke seg at inntaket av ris er bra når det bare er kokt, ikke stekt, stuet, etc.

Skader fra risforbruk

Skaden av ris
Skaden av ris

Den eneste skaden det er verdt å minne deg på er overdreven inntak av ris. Denne frokostblandingen har en høy glykemisk indeks og bør tas i minimale mengder av personer med diabetes.

Det er også hensiktsmessig å spesifisere at dette særlig gjelder raffinert hvit ris. I stedet kan du imidlertid få både uraffinert hvit ris og brun ris, svart og til og med vill ris. Det er verdt det, tro oss!

Anbefalt: