Deilige Hemmeligheter Bakte Kjøttboller

Innholdsfortegnelse:

Video: Deilige Hemmeligheter Bakte Kjøttboller

Video: Deilige Hemmeligheter Bakte Kjøttboller
Video: Italienske kjøttboller i tomatsaus 2024, September
Deilige Hemmeligheter Bakte Kjøttboller
Deilige Hemmeligheter Bakte Kjøttboller
Anonim

Kjøttbollene er en favorittrett for bulgarere. De er tilberedt av kjøtt, ofte hakket, med krydder og løk. De stekes vanligvis, men kan også grilles. Et sunnere alternativ er å lage bakevarer. Men vet du hvordan? Her er de deilige hemmeligheter bakte kjøttboller!

En av hemmeligheter bakte kjøttboller er deres gode elting. De må blandes lenge. Du bør ikke slå denne prosessen med noen raske bevegelser. Ta minst 5-6 minutter å elte kjøttdeigen. På denne måten får du en homogen blanding som ikke vil gå i oppløsning når den bakes etterpå.

Den andre hemmeligheten er typen kjøtt. Det klassiske er at kjøttet er en blanding - 60% fetere svinekjøtt og 40% - biff. På denne måten blir kjøttbollblandingen saftig og luftig. Men hvis du ikke liker fettete, kan du bare lage dem av biff eller bare av svinekjøtt.

Våre mødre bruker en annen hemmelighet for deilige kjøttboller. Nemlig - tilsett litt vått brød til blandingen av kjøtt, krydder og løk. Det er godt å legge den mykere delen av brødet, som tidligere ble liggende i vann, til å absorbere.

Hemmeligheten er tilsetningen av en klype sukker. På denne måten, sammen med saltet, vil du gjøre blandingen veldig fast og ønsket form på kjøttbollene oppnås uten fare for å søle mens du baker i ovnen.

For å gjøre dem saftige og luftige, er en annen hemmelighet å tilsette litt natron. Og dermed kjøttboller de vil hovne opp som boller og bli veldig velsmakende. Soda vil "hjelpe" den fettete delen av kjøttet med å ikke smelte dem.

En annen god metode for bakte kjøttkaker er de rette krydderne. Vi bulgarere setter velsmakende på nesten alt, men det er kokker som tilfører mynte til kjøttboller. Dette er det obligatoriske krydderet for dem, men noen ganger er krydderet et spørsmål om personlig preferanse og smak. Noen liker ikke å krydre maten og bruker ikke engang salt.

Oppskrift på bakt kjøttboller:

Nødvendige produkter:

1 kg kjøttdeig, løk, persille, sort pepper, 100 ml vann, salt

Fremstillingsmetode:

Løk og persille er finhakket og tilsettes sammen med de andre krydder og vann i kjøttdeigen. Elt kjøttdeigen veldig godt til det blir en tråd. Form kjøttkaker og bake.

Anbefalt: