Mat å Glemme Om Vinteren

Innholdsfortegnelse:

Video: Mat å Glemme Om Vinteren

Video: Mat å Glemme Om Vinteren
Video: Sådan redder vi mennesker på flugt om vinteren 2024, September
Mat å Glemme Om Vinteren
Mat å Glemme Om Vinteren
Anonim

I vintersesongen endres aktiviteten i kroppen vår. Immunsystemet vårt svekkes, metabolismen reduseres og virkningen av hormonelle funksjoner. Vår fysiske aktivitet avtar, derfor reduseres energiforbruket.

Som et resultat av den kortere dagen, reduseres produksjonen av melatonin, og dette påvirker humøret vårt.

For å opprettholde god helse de kalde vinterdagene, er det nødvendig å sikre et komplett kosthold, vi må konsumere en rekke matvarer, men det er også ønskelig å unngå visse produkter som ikke bare er nyttige, men som til og med kan være skadelige … for helsen vår.

Her er de mat vi trenger å glemme om vinteren.

Sukker

Det er ikke tilfeldig at sukker kalles den hvite døden. Det har en skadelig effekt på kroppens mentale og fysiske helse. I tillegg til å være en viktig årsak til vektøkning og utløse en rekke sykdommer, påvirker det også sinnet, godt humør, søvn og energinivå. Også, spesielt om vinteren, kan det forverre eller hjelpe depresjon, da det reduserer dopaminnivået i kroppen og øker inflammatoriske prosesser i kroppen.

rødt kjøtt

Rødt kjøtt er ikke god mat om vinteren
Rødt kjøtt er ikke god mat om vinteren

Rødt kjøtt er en stor proteinkilde, men det overdrevne forbruket er forbundet med økt risiko for noen alvorlige sykdommer som tykktarmskreft, hjerte- og karsykdommer, type 2 diabetes og andre. I vintersesongen denne maten kan forårsake problemer med sputumproduksjonen, så ikke overdriv det, men fokuser på fisk eller kylling.

Ferdige salater

Ferdige salatblandinger er et foretrukket alternativ for en rask lunsj eller en enkel sidetallerken til middag for så travle og travle arbeidsfolk som fremdeles ikke har nok tid. Om vinteren er imidlertid ikke kvaliteten på grønnsaker i det hele tatt, de har mindre fiber og vitaminene i dem er mindre sunne. Dette skyldes at grønnsaker produseres i drivhus og mates med alle slags preparater for å modnes raskere, ettersom vinteren ikke er deres naturlige vekstsesong. I tillegg til alt dette - og prisen er ganske høy.

Meieriprodukter

Reduser meieriprodukter om vinteren
Reduser meieriprodukter om vinteren

I løpet av de kalde vintermånedene har forbruket av noen meieriprodukter som melk, cottage cheese og cottage cheese anbefales å redusere, da denne typen mat kan øke utskillelsen av slim fra kjertlene, og dette påvirker kroppens generelle velvære.

Bær og blåbær

Disse fruktfristelsene er en favoritt for mange mennesker. Og det er en grunn! Jordbær er rik på vitamin C og rik på kollagen, og blåbær stimulerer hjernens aktivitet. Men vi må ikke glemme at sesongen deres er om sommeren, og ovenstående gjelder sesongmoden frukt. De som dyrkes i et drivhus, gir absolutt ikke slike fordeler for kroppen.

Anbefalt: