Blokkering Av Donau-broen På Grunn Av Lave Innkjøpspriser På Melk

Video: Blokkering Av Donau-broen På Grunn Av Lave Innkjøpspriser På Melk

Video: Blokkering Av Donau-broen På Grunn Av Lave Innkjøpspriser På Melk
Video: 9 Riddles Only People with High IQ Can Solve 2024, September
Blokkering Av Donau-broen På Grunn Av Lave Innkjøpspriser På Melk
Blokkering Av Donau-broen På Grunn Av Lave Innkjøpspriser På Melk
Anonim

Hundrevis av bulgarske bønder samlet seg ved grenseovergangen til Donau-broen for å protestere mot de lave innkjøpsprisene på kumelk.

Misfornøyd med prisen melkeprosessorer kjøper melk i landet vårt, helte de noen av produktene sine på veien.

Nesten 500 mennesker hadde kommet til protesten. Ifølge bøndene er kostnaden for en liter kumelk for øyeblikket omtrent 50-60 stotinki, men prosessorene kjøper den for bare 40 cent.

Noen oppdrettere klaget over at det er regioner i landet hvor prisen på en liter kumelk for øyeblikket bare er rundt 20 cent.

De er også bekymret for at de har mottatt brev fra meieriene som informerer dem om at fra neste måned vil kjøpesummen på melk falle med ytterligere 10 stotinki, som de allerede har henvist til Kommisjonen for beskyttelse av konkurransen.

Kyr
Kyr

Innenlandske melkeprodusenter har advart i mange år om at melk importeres fra utlandet, noe som underkaster prisene på bulgarsk melk på grunn av lavere kostnader.

Prisen på det innenlandske produktet undergraves ytterligere av det faktum at markedet er oversvømmet med melk, som opprinnelig var ment for Russland, men på grunn av embargoen er realisert i vårt land.

Bønder oppfordrer staten til å øke tilskuddene til bønder og sjekke hvorfor prisen på melkeprodukter i butikk ikke går ned til så lave innkjøpspriser.

Blant deres krav er å gjøre full inspeksjon av både melkeprodusentene og den importerte melken selv.

De innfødte oppdretterne er faste på at hvis situasjonen i landet vårt ikke endrer seg, vil de innfødte gårdene i løpet av de neste to eller tre årene stenge en etter en, og deretter vil meieriproduktene i hyllene i butikkene produseres helt med importert melk.

Bulgarske oppdrettere har kunngjort at deres protester vil fortsette til deres krav blir hørt. De lover å møtes igjen i slutten av måneden, da protestene vil bli støttet av deres rumenske kolleger.

Anbefalt: