Bulgaria Og Romania Vil Bygge Felles Markeder

Video: Bulgaria Og Romania Vil Bygge Felles Markeder

Video: Bulgaria Og Romania Vil Bygge Felles Markeder
Video: Nine House PAY MONTHLY Bulgaria Veliko Tarnovo | MOWLEM BULGARIA 2024, September
Bulgaria Og Romania Vil Bygge Felles Markeder
Bulgaria Og Romania Vil Bygge Felles Markeder
Anonim

De bulgarske viseministerne for landbruk Burhan Abazov og Yavor Gechev ble i Ruse enige med statssekretæren for departementet for landbruk og landsbygdsutvikling i Romania Daniel Botaniu for bygging av to bulgarsk-rumenske markeder.

Børsene vil være plassert rundt de to broene på Donau, og konstruksjonen av dem vil bli finansiert under programmet for grenseoverskridende samarbeid.

"Dette er en sjanse for bønder fra Bulgaria og Romania til å selge sine landbruksprodukter direkte, og er et viktig skritt for å støtte produsenter," sa viseminister Gechev.

Han presiserte at ideen er i den innledende fasen, og i de kommende månedene vil det være en aktiv dialog for å avklare detaljene i prosjektet.

Markeder
Markeder

Under møtet ble deltakerne enige om å utarbeide en avtale mellom de to departementene, som skulle regulere samarbeidsområdene i landbruket.

Under forhandlingene ble forslag knyttet til den felles landbrukspolitikken, matsikkerhet og veterinærkrav diskutert.

Temagrupper har blitt dannet, som vil holde regelmessige møter for å utveksle erfaringer og ta beslutninger til støtte for bønder.

"Siden europeiske forskrifter og direktiver er vanlige, men hvert medlemsland har rett til sitt nasjonale valg, er målet å jevnlig dele ideer og erfaringer slik at hvert land kan ta den mest hensiktsmessige avgjørelsen og beskytte sin nasjonale interesse" - sa Yavor Gechev.

Grisunge
Grisunge

Blant prioriteringene til den rumenske siden er en felles holdning til spørsmålet om eksport av levende griser til land i EU og tredjeland, handel med frukt og grønnsaker, samt matkontroll.

Samtidig har EU forbudt Bulgaria å eksportere levende svin frem til 2017 på grunn av den klassiske svinepestesykdommen, som er utbredt i noen medlemmer av EU.

Unntak er kun tillatt for eksport av fersk svinekjøtt, kjøttpreparater og kjøttprodukter produsert fra hjemmegårder under visse forhold.

Association of Meat Processors i Bulgaria hevder at pesten i EU de siste årene har blitt kontrollert til en viss grad. Derfor vil de ha et nøyaktig bilde av den epidemiologiske situasjonen i hvert land.

Anbefalt: