Spis Mer Fiber Slik At Du Ikke Blir Sulten Ofte

Video: Spis Mer Fiber Slik At Du Ikke Blir Sulten Ofte

Video: Spis Mer Fiber Slik At Du Ikke Blir Sulten Ofte
Video: Моя работа наблюдать за лесом и здесь происходит что-то странное 2024, September
Spis Mer Fiber Slik At Du Ikke Blir Sulten Ofte
Spis Mer Fiber Slik At Du Ikke Blir Sulten Ofte
Anonim

Fiber, eller fiber, er en normal komponent av produkter av vegetabilsk opprinnelse. De er forbindelser med forskjellig sammensetning og opprinnelse og kan bare være vegetabilske. De finnes i alle matvarer som inneholder plantestoffer som utgjør celleveggene til visse planter. Fiber er et av de viktigste elementene i et balansert og sunt kosthold. Den mest fiberrike maten er korn.

Kostfiber er motstandsdyktig mot virkningen av fordøyelsesenzymer i menneskets kropp. De består hovedsakelig av polysakkarider, som inkluderer cellulose, pektin og gummi.

Å komme inn i fordøyelsessystemet, fiber regulere tarmfunksjonen. Denne funksjonen skyldes hovedsakelig fiber av frokostblandinger - kli og frø. I tillegg holder plantefiber vann i fordøyelseskanalen og fremmer matovergangen. Denne funksjonen har fibrene avledet fra frukt, grønnsaker og belgfrukter.

Effekten av fiber på fordøyelseskanalen og den generelle helsen er mer enn imponerende. De spenner fra å forbedre tarmfunksjonen til å forhindre alvorlige sykdommer i fordøyelseskanalen, samt å regulere metabolismen og kontrollere kolesterolet.

Inntaket har vist seg å forlenge intervallene mellom måltidene fordi de fyller magen og tilfredsstiller sulten. Ernæringsfysiologer og ernæringsfysiologer over hele verden anbefaler dem på det sterkeste.

Fullkornsbrød
Fullkornsbrød

Blant annet retter med mat rik på fiber, har lavere kalorier fordi de inneholder minimale nivåer av fett og sukker. De har en rensende effekt, og driver alle giftige elementer ut av kroppen. I tillegg inneholder slike matvarer syrer som beskytter mot forskjellige tarmsykdommer og hjelper med å kontrollere dårlig kolesterol.

Ufordøyelig fiber finnes i de største mengdene i ekte fullkornprodukter. Havre, bygg, belgfrukter, frukt og de fleste grønnsaker er ekstremt rike på disse fordelaktige stoffene.

Anbefalt: