Holde Seg I Form! Spis Epler

Innholdsfortegnelse:

Video: Holde Seg I Form! Spis Epler

Video: Holde Seg I Form! Spis Epler
Video: Агрогороскоп с 18 по 20 октября 2021 года. Плюс подарок Изобилия 2024, September
Holde Seg I Form! Spis Epler
Holde Seg I Form! Spis Epler
Anonim

Eplene er ikke bare deilig, men også ekstremt nyttig frukt. Heldigvis vokser de i våre land, og det er et stort utvalg av varianter og farger - gul, grønn, rød. Det beste er at vi hele året kan nyte den fantastiske smaken og dra nytte av de utrolige helsemessige fordelene.

Epler har en misunnelsesverdig næringsverdi. De er en skikkelig vitaminbombe! De inneholder store mengder vitamin A, B, C og D. De er rike på fiber, noe som hjelper til med å regulere stoffskiftet i kroppen og ta vare på den generelle tilstanden i fordøyelsessystemet. Saftige frukter inneholder pektin og antioksidanter som bekjemper de skadelige effektene av frie radikaler og hjelper kroppen å bli kvitt dem.

Epler er ofte tilstede i forskjellige dietter og er en stor hjelper i kampen mot overflødig vekt, da de har en veldig lav glykemisk indeks, bare inneholder en liten mengde karbohydrater, og samtidig gir en metthetsfølelse.

Se de fantastiske fordeler som epler gir helse, og hvorfor det er verdt det å spise dem ofte.

Epler øker immuniteten

Epler øker immuniteten
Epler øker immuniteten

Bortsett fra det epler er rike på nesten alle vitaminene og mineralene som trengs for å styrke kroppen, inneholder de også en av de kraftigste antioksidantene, nemlig quercetin. Det styrker immunforsvaret og forhindrer ulike typer sykdommer og infeksjoner.

Epler tar vare på hjertehelsen

Fytokjemikaliene i disse deilige fruktene har en antioksidant effekt. De nøytraliserer de skadelige effektene av frie radikaler, som skader celler og øker risikoen for hjerte- og karsykdommer. Regelmessig forbruk av epler reduserer akkumulering av kolesterol og forhindrer dannelse av plakk i arteriene.

Epler hjelper til med å forhindre diabetes

Epler hjelper fordøyelsen
Epler hjelper fordøyelsen

Ifølge studier reduserer spising av ett eple om dagen risikoen for å utvikle diabetes. Dette skyldes den løselige fiberen som er involvert i sammensetningen av den gunstige frukten, som balanserer blodsukkernivået i kroppen.

Epler støtter syn og reduserer risikoen for Alzheimers og Parkinsons

De gunstige stoffene som eplene er rike på, har en gunstig effekt på synet og beskytter mot sykdommer som grå stær (også kjent som gardiner). I tillegg forhindrer de utvikling av noen degenerative sykdommer, som Alzheimers og Parkinsons.

Epler er et effektivt middel mot forstoppelse, diaré og hemoroider

Epler inneholder pektin og hjelper til med forstoppelse
Epler inneholder pektin og hjelper til med forstoppelse

Epleskall er rik på uoppløselig fiber, inkludert pektin. De stimulerer tarmene, hjelper matovergangen gjennom dem og virker dermed effektivt i problemer som forstoppelse og diaré. I tillegg lindrer fiber smertene og ubehaget forårsaket av hemoroider ved å bidra til å normalisere avføring.

Epler hjelper til bedre tannhelse

Forbruk av epler stimulerer produksjonen av spytt i munnen. Som vi vet, eliminerer det bakterier, som er hovedårsakene til forskjellige tannproblemer. Dermed reduseres risikoen for karies, tanntap og tannkjøttsykdom betydelig.

Anbefalt: