Paprika Gjør Oss Lykkelige

Video: Paprika Gjør Oss Lykkelige

Video: Paprika Gjør Oss Lykkelige
Video: OBS HVORDAN LAGES KHASHLAMA OG SHASHLIK SMAKK! Oppskrifter fra Murat. 2024, September
Paprika Gjør Oss Lykkelige
Paprika Gjør Oss Lykkelige
Anonim

Glødende paprika, som lenge har vært kjent som et krydder for et sunt liv og en sunn kropp, har også muligheten til å få oss til å se på livet gjennom rosa briller. Når vi spiser paprika, får kjertlene signaler og begynner å skille ut endorfiner, kjent som hormoner av lykke og glede.

Imidlertid er det fortsatt uklart nøyaktig hva mekanismen for denne prosessen er. Endorfiner produseres av hypofysen og hypothalamus vanligvis under anstrengende trening, opphisselse eller orgasme. Hot paprika med sin skarpe smak har en lignende effekt på menneskekroppen.

Å spise disse små grønnsakene basert på frigitte endorfiner forårsaker en tilstand av smertestillende eller manglende smerte og bidrar til helsen til menneskekroppen. Lykkehormoner fungerer som et naturlig middel mot forkjølelse og alle slags andre plager, og til og med aztekerne og mayaene betraktet paprika som et afrodisiakum.

Lykke
Lykke

Den krydrede smaken av små paprika skyldes capsaicin. Dette stoffet er smakløst, luktfritt, fargeløst og inneholder i forskjellige mengder i forskjellige varianter av paprika. Mest capsaicin finnes i den brennende sorten "habanero". Vanlige større varianter av paprika inneholder absolutt ingen mengde av dette nyttige stoffet.

Ifølge eksperter, jo mer capsaicin en pepper har, jo varmere og rikere er den på antioksidanter. Husk at farge ikke alltid bestemmer krydderi. Ifølge eksperter på området er capsaicin et adaptivt middel av pepper for å beskytte mot dyr.

Når en person spiser paprika, angriper capsaicin smertesmertereseptorene på tungen, som sender en melding til hjernen. Etter regelmessig forbruk blir imidlertid cellene følelsesløse og inntil nylig vokser den vanvittige krydderen til en behagelig nytelse.

Anbefalt: