Regler For Matlaging I Vannbad

Video: Regler For Matlaging I Vannbad

Video: Regler For Matlaging I Vannbad
Video: Understanding PID Control, Part 1: What Is PID Control? 2024, September
Regler For Matlaging I Vannbad
Regler For Matlaging I Vannbad
Anonim

Matlaging, som alle andre metoder for matlaging, har både fordeler og ulemper. Denne metoden for varmebehandling av mat er trolig den eldste. I løpet av årtusener har det blitt et av de beste alternativene for å tilberede deilig og sunn mat. Matlaging er også den mest brukte metoden i moderne matlaging.

Kokeprosessen er varmebehandling av mat i en væske. Med den fordeles varmen jevnt. Normal matlaging skjer ved en temperatur på 100 grader. Tilsettes salt til væsken, stiger den til 107 grader. Når væsken koker, synker den til 90 grader. Om nødvendig kan temperaturen reduseres til 80 C.

Det er flere typer matlaging: i kokende vann, i kaldt vann, damp og vannbad.

Koker i et vannbad er en av de tregeste prosessene. For å kunne takle denne tidkrevende oppgaven, må noen regler følges. Vannbadet er blant de mest brukte metodene i diettkjøkkenet. Med det overopphetes ikke produktene, og det dannes en tynn skorpe på overflaten. Dette gjør dem lettere å fordøye og veldig smakfulle.

Blandingen som skal kokes plasseres i et kar, og han i en annen, fylt med forvarmet vann. Koking i et vannbad bør aldri starte i kaldt vann. Vannet på vannet avhenger også av typen rett. Det kan enten være kokende eller ca 80 grader, for eksempel til fremstilling av krem.

Egg
Egg

Under kokeprosessen kan noe av vannet fordampe veldig raskt. Derfor må flere tilsettes, men nødvendigvis ved samme temperatur.

For å dempe luftboblene fra å koke og holde den kokende konsistensen stabil, plasseres et rutenett eller pute, fortrinnsvis laget av tykt papir, i selve beholderen.

Et varmtvannsbad er den perfekte måten å varme den ferdige kremen på. For å kjøle seg ned legges den i et vannbad med kaldt vann. Under kokingen av vannbadet omrøres blandingen kraftig med en omrører.

Anbefalt: