Gode spisevaner

Video: Gode spisevaner

Video: Gode spisevaner
Video: Hvordan fremme gode spisevaner hos barn. Psykologspesialist Silje Steinsbekk 2024, September
Gode spisevaner
Gode spisevaner
Anonim

For at ernæring skal være en virkelig glede, må vi lære nøyaktig hvordan du gjør det - lære barna dine hva som er de riktige spisevanene, bygge en ernæringskultur i dem for å være sunne og kunne akseptere mat som noe viktig og nødvendig, men på ingen måte det viktigste eller noe sånt, forresten.

Forklar hver av vanene til dem - hva det er bra for og hvordan det vil hjelpe dem. Hvis du lærer dem disse tingene fra en ung alder, vil de bygge en kultur for å spise og spise riktig for livet. Og du selv vil holde deg i god form i denne forbindelse.

1. En av de viktigste tingene er å ha en rekke dietter - forskjellige typer mat som kan tilsette de nødvendige stoffene. Dessuten er de forskjellige tingene på bordet veldig viktige - diversifiser menyen din - ikke spis det samme tre ganger om dagen.

2. Frisk i utgangspunktet - jo mer frukt og grønnsaker konsumeres, jo bedre. Ikke begrens deg selv i denne forbindelse - de inneholder så mange vitaminer som er ekstremt nyttige for kroppen.

Spise sunt
Spise sunt

3. I begynnelsen og begynnelsen - det er en feil i å spise og en alvorlig utelatelse å spise i tid. Spis sakte og rolig, tygg maten slik at du kan nyte den nok. I tillegg gjør et sakte kosthold at du kan bli mett raskere og spise mye mindre mat.

4. Unngå rødt kjøtt - vær forsiktig med forbruket, da de har for mye fett, noe som kan skape et alvorlig hjerte- og karproblem. Og selv om de inneholder mange nyttige stoffer, må du begrense dem, og du kan få proteinene de inneholder på en annen måte.

5. Når du sitter ved bordet for å spise, kan du unne deg denne handlingen. La alt annet du trenger å gjøre som du ikke har mye tid til. Å spise "til fots" er en forferdelig vane, og det er godt å bli vant til normal og langsom fordøyelse - på denne måten vil du ikke føle tyngde i magen.

Anbefalt: