10 Påviste Fordeler Med Olivenolje

Innholdsfortegnelse:

Video: 10 Påviste Fordeler Med Olivenolje

Video: 10 Påviste Fordeler Med Olivenolje
Video: إذا كنت تتناول الثوم النيء وزيت الزيتون قبل النوم شاهد هذا الفيديو أمور تحدث عند بلع الثوم والزيتون! 2024, September
10 Påviste Fordeler Med Olivenolje
10 Påviste Fordeler Med Olivenolje
Anonim

1. Olivenolje er rik på sunne enumettede fettstoffer

Olivenoljen er den naturlige oljen ekstrahert fra frukten av oliventreet. Omtrent 14% av det er mettet fett, mens 11% er flerumettet som omega-6 og omega-3 fettsyrer. Men den dominerende fettsyren i olivenolje er et enumettet fett kalt oljesyre, som utgjør 73% av det totale oljeinnholdet. Det reduserer inflammatoriske prosesser i kroppen.

2. Olivenolje inneholder store mengder antioksidanter

I tillegg til nyttige fettsyrer inneholder den også visse mengder vitamin E og K. Men olivenolje er også fylt med kraftige antioksidanter som kan redusere risikoen for kroniske sykdommer. De bekjemper også betennelse og hjelper med å beskytte kolesterolet i blodet mot oksidasjon - to fordeler som kan redusere risikoen for hjertesykdom.

3. Olivenolje har sterke betennelsesdempende egenskaper

Kronisk betennelse antas å være en ledende driver for sykdommer som kreft, hjerteproblemer, metabolsk syndrom, type 2 diabetes, Alzheimers, leddgikt og til og med fedme. Kaldpresset olivenolje har vist seg å redusere betennelse fordi den er rik på antioksidanter. Nøkkelen blant dem er oleocanthal, som har vist seg å virke på samme måte som ibuprofen som et antiinflammatorisk middel.

4. Olivenolje kan bidra til å forhindre hjerneslag

Et hjerneslag er forårsaket av en forstyrrelse i blodstrømmen til hjernen din eller av en blodpropp som tetter blodårene. Forholdet mellom olivenolje og risikoen for hjerneslag er studert i detalj. Flere store studier som dekker mer enn en million pasienter viser at folk som konsumere olivenolje, er langt mindre utsatt for hjerneslag, den nest største morderen i utviklede land.

5. Olivenolje er et skjold mot hjertesykdommer

Oliven olje
Oliven olje

Hjertesykdom er den vanligste dødsårsaken i verden. Kaldpresset olivenolje har mange fordeler for hjertehelsen. Det senker blodtrykket, beskytter "dårlige" LDL-kolesterolpartikler mot oksidasjon og forbedrer blodkarfunksjonen.

Grundige studier viser at hjertesykdom er mindre vanlig i middelhavslandene. Dette skyldes den store interessen for middelhavsdiet. Så hvis du har hjertesykdom, en familiehistorie av hjertesykdommer eller en annen viktig risikofaktor, kan det være lurt å inkludere høykvalitets olivenolje i kostholdet ditt.

6. Olivenolje fører ikke til vektøkning og fedme

Inntak av store mengder fett forårsaker som kjent vektøkning. Inntaket av olivenolje fører imidlertid ikke til vektøkning. Dens moderat forbruk kan til og med bidra til å gå ned i vekt.

7. Olivenolje kan redusere risikoen for type 2-diabetes

Oliven olje regnes som et sterkt forsvar mot diabetes type 2. Flere studier har knyttet olivenolje til dens gunstige effekter på blodsukker og insulinfølsomhet.

8. Antioksidantene i olivenolje har kreftdempende egenskaper

Fordeler med olivenolje
Fordeler med olivenolje

Mennesker i middelhavsland har lavere risiko for noen kreftformer, og mange forskere mener at årsaken kan ligge i oliven olje. Antioksidantene i den reduserer oksidativ skade og frie radikaler, som antas å være en ledende driver for svulstdannelse.

9. Olivenolje kan bidra til å behandle revmatoid artritt

Revmatoid artritt er en autoimmun sykdom preget av deformerte og smertefulle ledd. Den eksakte årsaken har ikke blitt funnet 100%, men det som er kjent er at immunforsvaret ditt angriper normale celler ved en feiltakelse. Olivenolje inneholder ingredienser som forbedrer betennelsesmarkørene og reduserer oksidasjonsprosessen hos pasienter. Olivenolje blir enda mer nyttig når den kombineres med fiskeolje, som igjen er en kilde til betennelsesdempende omega-3-fettsyrer.

10. Olivenolje har antibakterielle egenskaper

Olivenoljen inneholder mange næringsstoffer som kan hemme eller drepe skadelige bakterier. En av dem er Helicobacter pylori, en bakterie som lever i magen og kan forårsake magesår og kreft.

Laboratoriestudier har vist at olivenolje bekjemper åtte stammer av denne bakterien, hvorav tre er resistente mot antibiotika. Det anslås at 30 g olivenolje om dagen kan eliminere Helicobacter pylori-infeksjon hos 10-40% av befolkningen på bare to uker.

Anbefalt: