Hva Er Det Normale Daglige Forbruket Av Egg

Innholdsfortegnelse:

Video: Hva Er Det Normale Daglige Forbruket Av Egg

Video: Hva Er Det Normale Daglige Forbruket Av Egg
Video: How Many Eggs Can You Eat in a Day? The Surprising Truth 2024, September
Hva Er Det Normale Daglige Forbruket Av Egg
Hva Er Det Normale Daglige Forbruket Av Egg
Anonim

Eggforbruk og kolesterol forårsaker ofte gjensidig tilknytning. Egget er på listen over matvarer som er rike på kolesterol, sammen med reker og andelever.

Imidlertid, hvis du har god helse, kan det ikke føre til et hopp i kolesterolnivået å spise egg, så lenge du spiser dem i moderasjon og ifølge resten av menyen for å holde lave nivåer av usunne fettstoffer og kolesterol.

Egg og matpyramiden

Kokte egg
Kokte egg

Egg og andre matvarer (kjøtt, fisk, nøtter) i denne gruppen gir viktige næringsstoffer som protein, B-vitaminer, vitamin E, jern, sink og magnesium.

Men fra et ernæringsmessig synspunkt er disse matvarene kompromittert, da mange av dem er kilder til mettet fett. For eksempel inneholder egg, kaviar og slakteavfall høyt kolesterol.

Kyllingegg
Kyllingegg

Hvis kostholdet ditt inneholder mye mettet fett og kolesterol, kan dette øke nivåene av "dårlig" kolesterol, kjent som lipoprotein med lav tetthet eller LDL-kolesterol.

Kolesterol i egg

Forbruk av egg
Forbruk av egg

Kolesterol i egg finnes bare i eggeplommen - innholdet i et stort egg er 213 milligram. Protein inneholder ikke kolesterol.

Daglig forbruk av egg

Det anbefales at voksne begrenser kolesterolet til mindre enn 500 mg per dag. Personer med diabetes, hjertesykdom eller høye nivåer av LDL-kolesterol i blodet, bør begrense sitt daglige kolesterolinntak til mindre enn 200 mg.

Fra disse verdiene ser det ut til at det å spise eggerøre på øynene hver morgen faller innenfor disse grensene. Mange bakevarer lages med egg, noe som også bidrar til kolesterolnivået.

Eksperter anbefaler

Hvis du er sunn og liker å spise egg, vil ikke en om dagen skade deg. Egg er en verdifull proteinkilde og inneholder sunne enumettede og flerumettede fettstoffer. Plommen inneholder unike næringsstoffer, som lutein og zeaxanthin, som kan være nyttige mot aldersrelatert synstap og kolin.

Kolin er assosiert med hukommelsesfunksjon, sunn hjerneutvikling og forebygging av nevralrørsdefekter, fedme i leveren og hjertesykdom.

Imidlertid, hvis du spiser det daglige egget ditt, anbefales det at du reduserer inntaket av andre matvarer som leverer mettet fett og transfett du spiser i løpet av dagen.

Anbefalt: