Hvordan Lage Tørkede Tomater

Video: Hvordan Lage Tørkede Tomater

Video: Hvordan Lage Tørkede Tomater
Video: Jeg kjøper ikke tomater om vinteren! Få mennesker kjenner denne hemmeligheten, det er bare en bombe👌 2024, September
Hvordan Lage Tørkede Tomater
Hvordan Lage Tørkede Tomater
Anonim

Tørkede tomater har blitt populære de siste årene. De er veldig enkle å tilberede og har en uvanlig krydret smak og aroma. Godt modnede, ikke spesielt store kjøttfulle tomater med en tett struktur er mest egnet for tørking.

Det er best hvis de er modne i solen og ikke i et drivhus, da solmodne tomater har en mer uttalt aroma og smak. Velg tomater som har en jevn og ren overflate, uten råtne flekker. De skal være modne, men ikke overmodne, uten flekker.

Velg harde tomater. Ikke bare små hermetiske tomater passer, men til og med cherrytomater. Fra omtrent 15 kilo friske tomater får du omtrent halvannet kilo tørkede tomater.

Før du tørker tomatene, bør du vaske dem, skjære dem i skiver og rengjøre frøene og skilleveggene i dem, og hvis du foretrekker det, skreller du dem eller ikke. Skalede tomater tørker raskere, men ikke-skrelte beholder formen og har en mer krydret smak. Du kan også tørke tomater uten å fjerne frøene.

Du kan kutte tomater ikke bare i skiver, men også i halvdeler eller kvart. Du trenger også rosmarin, oregano og basilikum for å tørke tomatene, og for en mer intens aroma, tilsett svart pepper, varm rød pepper, koriander og ingefær. Det er godt å knuse krydderne i en mørtel før du tilsetter dem i olivenoljen som du vil helle de tørkede tomatene med. Du kan også tilsette finhakket hvitløk i olivenolje.

Tørkede tomater
Tørkede tomater

Du trenger havsalt for tørking. Men det trengs bare hvis du tørker tomatene i solen. I lufta ordner du tomatene i en smurt sil, som er dekket med gasbind. Tomater snus to ganger om dagen, og etter omtrent en uke er de klare. Om natten blir de ført inn i rommet.

Du trenger ikke salt i ovnen. I ovnen er det best å ordne tomatene på smurt bakepapir. Ved en temperatur på 100 grader i ovnen tørker tomatene i ti timer. Tomater skal tørkes, ikke stekes. Du kan av og til åpne ovnsdøren og la den være halvåpen, og det er ikke bra å åpne den i det hele tatt de første timene.

Når du er avkjølt, legg de tilberedte tomatene i en stor krukke og hell olivenolje med krydder.

Anbefalt: