Gluvine

Innholdsfortegnelse:

Video: Gluvine

Video: Gluvine
Video: Как приготовить глинтвейн - немецкий глинтвейн, как на рождественской ярмарке ✪ MyGerman.Recipes 2024, September
Gluvine
Gluvine
Anonim

Gluvine er et vanlig navn for aromatisk gløgg i Tyskland, Østerrike og Sveits. Det er spesielt populært dagene rundt jul, når det skaper en utrolig festlig atmosfære under julebasarene i mange europeiske land. Vi kan trygt si om gluvain at det faktisk er jul i et glass, så dets moderate forbruk på kalde vinterdager er mer enn anbefalt.

Navnet gluvine kommer fra det tyske språket - gluhende Wein, og betyr bokstavelig talt flammende vin. Et eller annet sted kan det finnes under navnet glukin eller gløgg, og årsaken til de forskjellige navnene ligger i at ordet har gått gjennom det russiske språket og litt forandret har nådd oss.

Historien om gluvine

Historien om den duftende vinterdrinken er ikke helt klar. Det er fortsatt ukjent hvem som først bestemte seg for å varme opp vin og deretter legge til aromatiske krydder. Mye mer er kjent om andre populære alkoholholdige varme drikker som punch og grog, men en ting er klart - gluvin er mye eldre enn dem.

Grog er en te med rom, sitron og sukker, og dukket først opp på midten av 1700-tallet. Stansen, derimot, er en indisk idé som britiske bosettere likte veldig godt. Etter å ha transportert den til sitt hjemland, la de til vanlige ingredienser (rom, sitrusjuice, vin, kanel, sukker og nellik).

Klargjøring av gluvin

Gluvine
Gluvine

Å lage gløgg er ikke en komplisert prosess i seg selv, men det er noen finesser det er godt å vite. Først og fremst bør det bemerkes at både rød og hvit vin kan brukes, men rød er å foretrekke. I stedet kan du blande hvit og rødvin. Vinstypen betyr ikke så mye, men ikke velg for sure viner.

Den neste veldig viktige ingrediensen for døvhet er krydderne. De er av stor betydning fordi de gir den karakteristiske smaken av gluvain. Noen av krydderne er helt obligatoriske, mens andre er valgfrie og i henhold til personlige preferanser.

Det er tre må-ha krydder for glovin med god smak - kanelstenger, nellik og sort pepper. Eventuelt kan du tilsette vanilje, muskat, allehånde, kardemomme.

Blant de obligatoriske ingrediensene i god gluvine er biter av mandariner, appelsiner og epler. Husk at både eple og sitrus skal rengjøres godt av skallet og frøene.

Hvordan søte gluvain? Meninger er allerede blandet her - noen foretrekker det med brunt sukker, mens andre stoler på søtheten av honning. For 1 liter vin er 2-3 ss nok. honning eller sukker (avhengig av hvor søt du foretrekker det).

Fans av sterkere alkoholholdige drikkevarer må vite at når vinen varmes opp, fordamper en del av alkoholen i den, slik at du kan tilsette litt rom, konjakk eller konjakk, som gjenoppretter noe av alkoholinnholdet.

Gløgg med krydder
Gløgg med krydder

Når du begynner å lage gluvain, ikke la vinen koke, for den vil ikke ha en god effekt på smaken av drikken. Hell vinen i en kjele og legg på svak varme.

Når vinen har varmet opp, begynn å røre til ingrediensene frigjør aromaene. Gluvine helles med en liten øse i tykke porselenskopper, og det er godt å sile.

Vi vil også tilby deg en spesifikk oppskrift på gluvine, de nødvendige produktene som er en flaske rødvin etter eget valg, 100 ml cognac, 10 g nellik, 5 g kanel, 100 g sukker, sitron, ca 60 ml vann, nellik.

Hell vinen i en gryte, bland den med vann, sukker, kanel og nellik, varm gradvis, sil deretter og tilsett cognac. Hell i passende glass, pynt med en sitronskive og server med en gang.

Oppskrifter på gluvine er utallige, og det er trygt å si at nesten alle produsenter av julemarkeder i Europa har sin egen måte å tilberede, men smaken er alltid ekstremt hyggelig.

Fordeler med gluvine

Gløgg
Gløgg

Vinteren er sesongen med forkjølelse og influensa, men i tillegg til tradisjonelle midler, kan behandlingen gjøres med en langt mer behagelig drink - gløgg, selvfølgelig. Hemmeligheten ligger i en blanding av nyttige krydder som den smaksettes med døvhet, så vel som i det faktum at gluvin drikkes varm.

Gluvine hjelper med forkjølelse, lindrer hoste og influensasymptomer. For å være effektiv må den imidlertid drikkes varm.

Klassisk forberedt gluvine er egnet for personer med fysisk utmattelse, mennesker som har hatt smittsomme sykdommer. Gluvine har en vasodilaterende effekt og gir kalorier til kroppen. Gluvine gjenoppretter styrke og styrker kroppen. Alle disse fordelene er gyldige hvis du ikke overdriver det med aromatisk gløgg.

Anbefalt: