Er De Små Tingene Nyttige?

Video: Er De Små Tingene Nyttige?

Video: Er De Små Tingene Nyttige?
Video: Labyrint - Gi meg slim - NRK Super 2024, September
Er De Små Tingene Nyttige?
Er De Små Tingene Nyttige?
Anonim

Hjertet i smør, panert hjerne, stuet lever - bare ved å nevne disse rettene faller de fleste inn i søte drømmer om smaken til de små tingene.

Noen mennesker mener at bagateller er nyttig mat, andre anser dem som skadelige. Leveren har for eksempel blitt æret av de gamle egypterne. Leveren er en mester når det gjelder lettfordøyelig jerninnhold.

Den inneholder det gunstige vitamin B12 for blodet, så vel som andre B-vitaminer, samt vitamin A og nyttige mineraler.

Leveren anbefales for forebygging av trombose fordi den inneholder heparin - et stoff som reduserer blodpropp.

Nyrene er fulle av B-vitaminer og inneholder jern, men mindre enn leveren. Dyrehjerter er rike på proteiner og vitaminer.

Ører, haler og ben som gelerer buljongen, inneholder kollagen og elastin, som blir til gelatin under varmebehandling. Men disse biproduktene inneholder ikke nok protein.

Stekt lever
Stekt lever

Hjernen inneholder lecitin, kolin og fosfor, men den inneholder også kolesterol, noe som ikke er bra, spesielt for eldre.

Retter av bagateller er nyttige, men bare hvis du ikke overdriver dem. I gikt er de helt forbudt.

Det anbefales at forbruket av leveren ikke skal være mer enn to ganger i uken, av nyrene - en gang i uken. Til tross for oppfatningen om at noen biprodukter øker mannens styrke, viser det seg at de faktisk inneholder mange kvinnelige hormoner.

Noen mennesker tror at når et dyr dør, frigjør det en stor mengde adrenalin, så en person som spiser et måltid småtteri kan bli aggressiv.

Dette stemmer ikke i det hele tatt, ettersom adrenalin blir fullstendig ødelagt av varmebehandling, så det er ingen grunn til bekymring.

Husk imidlertid at deilige bagateller ikke skal overdrives, og at de ikke skal være til stede i den daglige menyen.

Her er noen deilige oppskrifter med bagateller.

Anbefalt: