Alger Som Mat

Video: Alger Som Mat

Video: Alger Som Mat
Video: Alger som mat. Intervju med Fredrik Gröndahl, KTH. 2024, September
Alger Som Mat
Alger Som Mat
Anonim

Det er over 30.000 arter av alger. I henhold til deres farge og pigmentering er de delt inn i tre typer - brun, rød og grønn. Alger som mat for mennesker er en av de mest nyttige matvarene. De inneholder nesten 20 ganger mer mineraler enn grønnsaker.

Nesten 20 arter brukes i japansk, koreansk og kinesisk mat. Japanerne bruker alger som base i sushi. Dette er deres ingrediens for lang levetid. I Middelhavet brukes de i lapskaus og supper.

Kineserne bruker en stor del av medisinen til å behandle mageplager og spesielt for å rense giftstoffer. Alger er sterke antioksidanter, renser kroppen og bremser aldringsprosessen. De er rike på betakaroten, som hjelper til med å bekjempe kreft.

Generelt er alger en supermat. Sammensetningen er rik på så mange mineraler, jern og omega-3, som hjelper til med å behandle alvorlige sykdommer i kardiovaskulærsystemet, diabetes, stress. Det er bevis for at de til og med reduserer fødselsskader, og russerne har brukt dem til å behandle Tsjernobyl-ofre.

Alger kan holde deg vakker - bremse aldringsprosessen, styrke bein og hår. Alger er en foretrukket mat for et kosthold som reduserer vekt og blodtrykk.

I Japan blir noen typer tang tørket, malt og brukt som krydder for fisk, supper og ris.

Sushi
Sushi

Kombu er en type brunalger som tørkes og brukes til te. Nori er en type rødalger. Når det er bakt, tilsettes det oftest i flak til buljong og sauser. Som et blad som brukes til å pakke riskuler, sushi. Nori er rik på protein og vitamin C, har over 1,5 ganger mer vitamin C enn appelsiner.

Ha litt tang som Kombu i gryten mens du koker bønnene. De vil hjelpe fordøyelsen. De vil også forkorte steketiden og myke bønner.

Alger absorberer mengder vann og er egnet for fortykning av sauser. Finmalt kan brukes som et krydder for å drysse på stuvede grønnsaker, eggerøre, salatdressing.

Alger er en unik mat som inneholder en balansert mengde næringsstoffer. Stoffer som inneholder alle vitaminer, mineraler, enzymer og syrer som alle trenger.

Anbefalt: