Ingefær - Hva Er Skadene Ved Feil Bruk

Video: Ingefær - Hva Er Skadene Ved Feil Bruk

Video: Ingefær - Hva Er Skadene Ved Feil Bruk
Video: Hvad skal jeg gøre, hvis spejlet er revnet 2024, September
Ingefær - Hva Er Skadene Ved Feil Bruk
Ingefær - Hva Er Skadene Ved Feil Bruk
Anonim

Ingefær er en av de eldste plantene som er kjent for menneskeheten. De første dataene om bruken av matlaging og medisin dateres 5000 år tilbake. I noen asiatiske land brukes den til og med til fremstilling av mange medisiner, takket være de helbredende egenskapene den har. Det er for tiden en av de mest brukte plantene over hele verden. Som en av de mest balanserte og nødvendige plantene brukes ingefær i det gamle medisinske systemet i India - Ayurveda. Ingefærs gunstige egenskaper nevnes ganske ofte i østlig medisin, hvor det kan forstås hvor viktig ingefær er.

Ifølge Ayurveda regnes ingefær som et kosttilskudd med et bredt spekter og har universelle gunstige egenskaper for menneskekroppen, spesielt for fordøyelsessystemet og metabolismen, som ligger i sentrum av denne doktrinen. Hvis maten tas riktig, behandles og assimileres av kroppen, forårsaker den ingen giftige eller skadelige effekter. Hvis det motsatte skjer, forhindrer inntaket av ingefær denne skadelige eller giftige effekten, og brukes som et kraftigere system for å bekjempe de skadelige effektene på kroppen. Bruk av ingefær for å bekjempe giftige effekter er utbredt i både India og Kina.

Som alle andre produkter har ingefær sine ulemper.

Ingefærsirup
Ingefærsirup

Opprinnelig har ingefær en negativ effekt på fordøyelsessystemet. Overdreven inntak av ingefær kan føre til halsbrann, diaré, irritasjon i munnhulen, ubehag i magen, oppblåsthet, kvalme og oppkast.

Bivirkninger fra overdosering av ingefær kan behandles med medisiner. En sjelden skade fra overdreven ingefærinntak er blokkering i tarmene på maten etter utilstrekkelig tygging av ingefær. Mennesker som lider av sår, bør aldri konsumere ingefær.

Ingefær brukes noen ganger av gravide for å undertrykke morgenkvalme. I følge eksperter kan inntak av enda mer enn 1 gram ingefær per dag føre til fødselsproblemer. For store mengder kan ha en negativ effekt på babyens hormoner, forårsake blødning og i noen tilfeller abort. I de siste ukene av svangerskapet skal ingefærte aldri drikkes.

Ingefær senker blodsukkernivået. Det anbefales å måle blodsukkernivået umiddelbart etter inntak. Hvis du ser et fall i nivået, bør du straks drikke et glass fruktjuice eller noe søtt for å øke blodsukkernivået.

Mage
Mage

Etter å ha tatt ingefær stimulerer det blodsirkulasjonen og blodproppene, og øker hastigheten på blodstrømmen. Personer med blodproppsforstyrrelser bør være forsiktige med ikke å konsumere ingefær i overkant. Personer som skal opereres, bør ikke konsumere ingefær i minst to uker før operasjonen.

For store mengder ingefær vil sannsynligvis forårsake hjertebank, noe som er en av de farligste bivirkningene av ingefær. Ifølge forskning er ingefær en av nøkkelingrediensene i kullsyreholdige drikker, så det kan være i hvilken som helst drikke vi drikker. Denne formen for inntak kan forårsake hjerterytmeforstyrrelse hos personer som bruker kullsyreholdige drikker i store doser.

Samtidig fører forbruket av ingefær til økt gallsekresjon. Ifølge eksperter bør pasienter som har problemer - som gallestein, holde seg borte fra ingefær. Hvis imidlertid roten er tatt, bør den være i moderasjon.

I tillegg kan ingefær samhandle med narkotika, noe som kan redusere utvinningen etter operasjonen eller øke postoperativ blødning. Hvis du spiser 5 eller flere kopper ingefærte om dagen, kan det føre til hodepine, oppkast, diaré, svimmelhet, hjertebank, halsbrann og søvnløshet.

Anbefalt: