Krydret Mat Forbedrer Humør Og Søvn

Video: Krydret Mat Forbedrer Humør Og Søvn

Video: Krydret Mat Forbedrer Humør Og Søvn
Video: Beroligende Søvn 2024, September
Krydret Mat Forbedrer Humør Og Søvn
Krydret Mat Forbedrer Humør Og Søvn
Anonim

Ulike kulinariske kulturer over hele verden tilbyr et rikt utvalg av mat og krydder som tilfører retter en unik smak, stimulerer smakopplevelser.

Fans av paprika, chili, "varme" sauser og varm rød pepper gir glede ikke bare til ganen, men gir også kroppen helse og styrke.

Her er noen av de mindre populære fordelene for kroppen din å spise krydret mat.

Det viser seg at krydret mat forbedrer pusten. Hot peppers har en slimløsende effekt, i tillegg til å hjelpe mennesker med astma, kronisk bronkitt, emfysem, bihulebetennelse og andre luftveissykdommer. Krydret kan hjelpe deg med å puste lettere, da det påvirker de blokkerte nesegangene.

I motsetning til mange oppfatninger hevder australske forskere at chili og varme sauser forbedrer søvnen. Forskere har funnet ut at folk som regelmessig spiser krydret mat sovner mye lettere og har sunn søvn.

I tillegg våkner de raskere og er fylt med mer energi enn de som ikke er fans av hethet. Unngå imidlertid å spise krydret like før leggetid.

Chili
Chili

Varme krydder har også vist seg å ha en gunstig effekt på muskler og forbedre leddgikt. Gurkemeie reduserer for eksempel senespenning og degenerasjon av bein. Det spesifikke stoffet curcumin i krydderet lindrer raskt leddgikt smerter.

Krydret mat er et godt naturlig middel for behandling og forebygging av influensa og forkjølelse. Å spise paprika stimulerer svette og reduserer ubehaget som oppleves under midlertidige plager forårsaket av forkjølelse. Som det viste seg, er varmt en god måte å rense nesen på.

En annen interessant detalj er at krydret mat forbedrer stemningen. Paprika øker nivået av endorfiner og serotonin, som dreper smerte og gir oss en følelse av lettelse og glede. Spicy kan også fungere som et antidepressivt middel og et kraftig antistressmiddel.

Det er imidlertid viktig å vite at personer med følsomme mager er bedre å avstå fra krydret. Alle andre kan enkelt oppdage ny kulinarisk og helse ved å spise krydret.

Anbefalt: