Forskere: Drikk Kaffe For å Leve Lenge

Video: Forskere: Drikk Kaffe For å Leve Lenge

Video: Forskere: Drikk Kaffe For å Leve Lenge
Video: Лечение вегетососудистой дистонии (лечение ВСД): пить кофе при гипотонии или нет? 2024, September
Forskere: Drikk Kaffe For å Leve Lenge
Forskere: Drikk Kaffe For å Leve Lenge
Anonim

Kaffe er en favorittdrink for de fleste av oss. Som med de fleste vanlige drikker, har vi hørt hundrevis av advarsler om at det kan skade helsen vår. Imidlertid hevder en ny studie det motsatte. Ifølge amerikanske forskere ved University of Southern California, vil folk som drikker standard eller koffeinfri kaffe leve lenger enn de som gir opp drikken.

I en studie som involverte mer enn tusen frivillige, fant forskerne at drikken har mange flere fordeler enn ulemper.

Folk som drikker en kopp kaffe hver dag, er tolv prosent mindre sannsynlig å dø tidlig enn de som ikke drikker kaffe i det hele tatt. Lesingene er enda mer oppmuntrende for de som drikker to til tre kopper kaffe hver dag. Dette reduserer sjansene for tidlig død med atten prosent ytterligere.

Kaffekonsum er funnet å være assosiert med en lavere risiko for død fra hjertesykdom, hjerneslag, diabetes, kreft og nyre- og luftveissykdommer.

Kaffe
Kaffe

Helsetilstanden til deltakerne i studien ble overvåket i 16 år. Det var mennesker av alle etnisiteter blant de frivillige. Afroamerikanere, japanere, latinoer, europeere sluttet seg.

Slike undersøkelser er viktige fordi livsstils- og sykdomsrisiko kan variere sterkt på tvers av rase og etnisk bakgrunn, og funn i en gruppe trenger ikke nødvendigvis å gjelde andre, sa Dr. Patricia Lower, leder for forskerteamet som gjennomførte studien.

Uansett rasens fokus i studien, viste forfatterne at fordelene med kaffe blir observert hos forskjellige mennesker. Så, kaffeelskere, du har allerede en annen grunn til å lage og drikke minst en kopp favorittdrinken din tidlig på morgenen, sier Dr. Lower.

Anbefalt: