Drikk Flytende Sukker! Her Er Drinkene Den Skjuler

Innholdsfortegnelse:

Video: Drikk Flytende Sukker! Her Er Drinkene Den Skjuler

Video: Drikk Flytende Sukker! Her Er Drinkene Den Skjuler
Video: Птица обрастает перьями и уже шевелится 2024, September
Drikk Flytende Sukker! Her Er Drinkene Den Skjuler
Drikk Flytende Sukker! Her Er Drinkene Den Skjuler
Anonim

Vi vet alle skadene av overdreven sukkerforbruk. Det kan føre til mange sykdommer, inkludert metabolske sykdommer, som diabetes, noen ganger til og med kreft.

Overdreven inntak av dette raske karbohydratet har en skadelig effekt på hjernens funksjon, noe som fører til overvekt, noe som igjen kan føre til andre helseproblemer. I dag vil vi imidlertid ikke fordype oss i det de skadelige egenskapene ved overdreven sukkerinntak.

I stedet snakker vi i statistikk. Mest sukker per innbygger forbrukes i USA. Det er der tallene er mest skremmende: Den gjennomsnittlige amerikaneren spiser nesten 70 pund sukker i året. Det betyr omtrent 6 kopper i uken eller omtrent 17 ss sukker om dagen.

Anbefalinger - daglig menn bør ikke konsumere mer enn 9 g sukker, og kvinner - mer enn 6. Mye av sukkeret kommer imidlertid ikke fra mat, men fra drikkevarer. Det mistenker vi ofte ikke i praksis vi drikker flytende sukker.

Hvilke drinker inneholder mest sukker?

1. Melk rister

Shakes inneholder mye sukker
Shakes inneholder mye sukker

For det første i dag rangerer vi milkshakes. Problemet er med de som selges på kafeer? Mens den klassiske milkshaken hjemme bare består av fersk melk og en banan, hva den gjør kjøpte rister så attraktive er kosttilskuddene deres. Faktisk inneholder de sjelden frukt. I stedet oppnås den fruktige smaken med kunstige sukker sirup, pålegg, smakstilsetninger, sukker, iskrem er tilsatt, og for et deksel - en enorm mengde krem, ofte pyntet med mer pålegg, sukkerpinner, godteri og andre delikatesser. I en slik risting kan det ha opptil 1000 kalorier - for menn - dette er halvparten av mengden mat de trenger daglig, for kvinner - 2/3.

2. Ulike kaffe

Kaffe med fløte og pålegg er flytende brunfarget
Kaffe med fløte og pålegg er flytende brunfarget

Foto: ANONYM

Kaffe er en av de sunneste og laveste kaloridrikkene, men bare når den er ren eller litt fersk melk tilsettes etter smak. Denne antioksidantbomben kan bli en ekte kaloribombe. Å kjøpe en iset frappuccino, for eksempel, skjønner du ikke det du tar en enorm mengde sukker, skjult bak smaken av hasselnøtter, søtet melk, fløte, pyntet med sjokolade, karamell eller hva du vil. En søtet kaffedrikk inneholder omtrent 450 kalorier.

3. Energidrikker

Flytende sukker faktisk er de også energidrikker. Og mens mange tror at energien kommer fra taurin, guarana og koffein de inneholder, skyldes ofte energien etter dem den enorme mengden sukker. Energidrikker er spesielt skadelige ikke bare på grunn av dette, men også på grunn av den enorme mengden sentralstimulerende midler som kan ha en ekstremt negativ effekt på hjertehelsen, særlig hos ungdommer.

4. Kullsyreholdige drikker

Kullsyreholdige drikker er flytende sukker
Kullsyreholdige drikker er flytende sukker

Kullsyreholdige drikker også inneholder en enorm mengde sukker. En krukke cola (330 ml) inneholder 35 gram sukker - eller 7 skjeer. Kan du forestille deg å spise dem alle på en gang? Faktisk er effekten på kroppen akkurat det - et kraftig hopp i blodsukkernivået. Ofte er ikke mennesker begrenset til dette beløpet, noe som gjør forbruket av kullsyreholdige drikker spesielt problematisk.

5. Naturlige juice i en boks

Det samme gjelder de naturlige saftene i en eske som selges i butikken. De inneholder nesten ingen frukt og ingen helsemessige fordeler. Kun… sukker.

Anbefalt: