Sunne Egenskaper Av Chokeberry

Video: Sunne Egenskaper Av Chokeberry

Video: Sunne Egenskaper Av Chokeberry
Video: Aronia Berry Services Harvest 2019 2024, September
Sunne Egenskaper Av Chokeberry
Sunne Egenskaper Av Chokeberry
Anonim

Aronia er en favorittfrukt av hjort og kaniner, så vel som mange mennesker. Bortsett fra den utrolige smaken, gir den også mange fordeler for kroppen. På grunn av sin snerpende smak er den ikke egnet for direkte forbruk, men den er ideell for alt annet - juice, vin, syltetøy, likør og mer.

Aronia er en av de sterkeste antioksidantene som naturen gir oss. Den inneholder en enorm mengde bioflavonoider og vitamin P mange ganger mer enn appelsiner og epler.

Det er to typer chokeberry - rød og svart. Mens rødt er søtere, er svart litt snerpende. Imidlertid inneholder begge typer en betydelig mengde sunne næringsstoffer.

Fordelene med chokeberry har vært kjent for folk i mange år, noe som forklarer dens nådeløse popularitet. Generelt kan det sies at den er rik på alle slags vitaminer og spesielt - ikke så populært vitamin P.

Kake
Kake

Det hjelper med å styrke bindevevet og forhindrer kapillær blødning. Det brukes ofte til utvinning fra hjerteinfarkt, hjerneslag og andre sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Fersk chokeberry juice er blant de beste midlene mot høyt blodtrykk. Det stimulerer også immunforsvaret. Frukten er ikke bare forbudt, men anbefales for diabetikere. Det gir også positive resultater i behandlingen av leverkreft.

Chokeberry inneholder også jod, kalium, jern, fosfor og magnesium. Inntaket har en profylaktisk effekt - beskytter mot virus- og bakterieinfeksjoner, lindrer bronkitt.

Chokeberry juice eliminerer hodepine, tretthet, nervøs spenning og forstyrrelser, samt stimulerer regenerering av muskel- og beinvev.

En annen interessant egenskap ved chokeberry er anti-strålingseffekten. Det beskytter mot datamaskinbehandling, mobiltelefoner og all slags stråling generelt. Eller så sier forskere.

Aronia har også en antiallergisk effekt. Den er egnet for små barn, gravide og kan inkluderes i ethvert kosthold. Det har en god effekt på veksten av barn.

Anbefalt: