Forskjellen Mellom Hvit Og Mørk Sjokolade

Video: Forskjellen Mellom Hvit Og Mørk Sjokolade

Video: Forskjellen Mellom Hvit Og Mørk Sjokolade
Video: Подробная Покраска искуственных камней Своими Руками./ painting of stones 2024, September
Forskjellen Mellom Hvit Og Mørk Sjokolade
Forskjellen Mellom Hvit Og Mørk Sjokolade
Anonim

Når en person snakk om sjokolade, det er litt vanskelig å si et dårlig ord om det. Selvfølgelig, hvis du ikke overdriver det, er ekte sjokolade veldig bra for kroppen. Sjokolade er i likhet med rødvin rik på bioflavonoider, som er sporstoffer av planter som er bra for helsen.

De støtter det kardiovaskulære systemet, gir sterke antioksidantfordeler og til og med forhindrer noen maligniteter. Denne søte fristelsen inneholder også mange vitaminer og mineraler, og fett rapporteres å ha lavere nivåer av dårlig LDL-kolesterol.

Sjokolade har evnen til å avlaste stress og forbedre humøret. Men om disse fordelene er de samme for mørk og hvit sjokolade, vil vi prøve å finne ut av nå.

Sjokolade i sin naturlige form er laget av kakaobønner, som stammer fra Sentral- og Sør-Amerika, hvor de ble dyrket før 1100 f. Kr. Selv mayaene og aztekerne forberedte det såkalte bittre vannet - noe som dagens varm sjokolade.

Hver sjokoladedessert kan behandles med forskjellige teknologier, som imidlertid direkte påvirker dens ernæringsmessige egenskaper. Det beste ville være om den lages etter en original oppskrift med kakaobønner, selv om de tilfører desserten bitterhet. Og for å forbedre smaken tilsettes forskjellige smaker som endrer de positive egenskapene, men som også gjør den mer appetittvekkende.

Svart sjokolade
Svart sjokolade

Generelt er det tre typer sjokolade - hvit, mørk og melk. Hvit sjokolade er minst næringsrik. Den inneholder ikke kakao, men kakaosmør der kakaotørstoffene fjernes. Melk, vanilje og sukker tilsettes, noe som resulterer i en deilig, søt og hvit kombinasjon som smelter i munnen.

Hvit sjokolade inneholder en liten mengde faste stoffer, men de er ikke tilstrekkelig til å opprettholde den normale næringsverdien til kakaosjokolade. Derfor er mengden bioflavonoider lavere, fordi det er et varemerke for kakao.

Hvis vi ønsker å utnytte sjokoladens kvaliteter fullt ut, er det mest nyttig å stole på mørk sjokolade. Den er den mest bitre, men inneholder også mest kakao faste stoffer og smør. Jo høyere prosentandel kakao, jo mer nyttig vil det være for kroppen.

Anbefalingene er å spise 40 g mørk sjokolade flere ganger i uken for bedre helse. Ekte sjokolade den skal ikke inneholde andre oljer enn kakao.

Anbefalt: