Bruk Av Kokosmelk Til Matlaging

Innholdsfortegnelse:

Video: Bruk Av Kokosmelk Til Matlaging

Video: Bruk Av Kokosmelk Til Matlaging
Video: ТАКОГО ЕЩЕ НИКТО НЕ ВИДЕЛ! Полезные советы и хитрости мастеров на все случаи жизни! 2024, September
Bruk Av Kokosmelk Til Matlaging
Bruk Av Kokosmelk Til Matlaging
Anonim

Denne tropiske væsken er fylt med mange nyttige egenskaper. Bare ½ liter inneholder 58 milligram kalsium, 48 milligram fosfor, 60 milligram magnesium og 600 kalium. Hele denne sunne blandingen med bare 48 kalorier!

Kokosmelk er også rik på vitaminer - C, B6, riboflavin og tiamin, samt uvurderlig for fordøyelsessystemet og hjertefiber. Med alle sine verdifulle ingredienser melk fra kokosnøtt blir en integrert del av kostholdet vårt.

Med sine mineraler reduserer den tropiske drikken saltbalansen i kroppen, som er den viktigste synderen for høyt blodtrykk. Forbruk av kokosmelk anbefales på det sterkeste etter trening eller anstrengende fysisk aktivitet når kroppen trenger opplading.

Du vet sannsynligvis ikke at kokosmelk inneholder mye høyere fettkonsentrasjon enn kumelk. Den har et fettinnhold mellom 17 og 22%. Den gode nyheten er at den ikke fylles opp, tvert imot - på grunn av mangel på kolesterol i sammensetningen. Et glass kokosmelk inneholder færre kalorier til og med enn appelsinjuice og stimulerer kroppens stoffskifte.

Et annet pluss til fordel for denne drikken er at den er en kraftig antioksidant og vil hjelpe deg med å bekjempe virus. Den kontrollerer blodsukkernivået, hjelper til med å behandle nyreproblemer, og er til og med knyttet til kreft.

Nyere forskning antyder at en eksotisk drink kan være en god erstatning for babyformel. Ifølge forskere inneholder den laurinsyre, som også finnes i morsmelk.

Men så lenge vi har rost de unektelig nyttige ingrediensene i kokosmelk, la oss presentere deg noen oppskrifter som kan inkluderes:

Kylling med kokosmelk
Kylling med kokosmelk

Kokosmelk er en grunnleggende ingrediens i asiatisk, afrikansk, indisk, indonesisk og søramerikansk mat. Det er mye brukt til tilberedning av supper, sauser, retter og desserter.

Fisk med kokosmelk

Den tilberedes på 20 minutter. Forvarm først ovnen til 200 grader. Legg to fileter med hvit fisk i en stekepose. Tilsett dem 200 ml. kokosmelk, juice og revet skall av 1 lime (eller sitron). Tilsett fiskekrydder og finhakket varm pepper. Forsegl konvolutten og stek i 20 minutter. Rask, enkel, velsmakende og nyttig.

Kylling med kanel, ingefær og kokosmelk

Denne oppskriften er fra statskassen for indisk mat. Stek 6 kyllingben til de er gyldne. Når de er klare, tar du dem ut av pannen og steker kortvarig 1 hode hakket løk, 1 finhakket rød pepper, 1 ts kanel og 1 ts ingefær. Legg kyllingen tilbake i pannen sammen med 200 gram fine vårpoteter, 400 milliliter kokosnøttmelk og 150 ml buljong. La stå på komfyren til potetene er kokte.

Gresskar suppe med mynte og kokosmelk

½ kilo gresskar kuttet i terninger og kok. Mos det med 200 gram sukker til det er avkjølt. Tilsett 200 milliliter kokosmelk, 200 milliliter fersk melk, en pakke vanilje og revet skall på 1 lime (hvis du ikke har lime- og sitronverk). Før du serverer, finhakk mynten og dryss for prakt. Nyt!

Anbefalt: