Det Er Nyttige Matvarer Mot Vinterplager

Video: Det Er Nyttige Matvarer Mot Vinterplager

Video: Det Er Nyttige Matvarer Mot Vinterplager
Video: 10 Best Foods to Eat for Thyroid Health 2024, September
Det Er Nyttige Matvarer Mot Vinterplager
Det Er Nyttige Matvarer Mot Vinterplager
Anonim

I vintersesongen svekkes ofte en persons immunsystem. For hver sesong anbefaler ernæringseksperter et sett med spesielt nyttige matvarer som absolutt hjelper oss til ikke å bli syk lett, eller hvis dette skjer, å komme seg raskt.

Surkål er en av de matvarene som anbefales om vinteren. Surkål er mer nyttig enn fersk. Dette er på grunn av melkesyrebakteriene som faktisk syr kålen og syntetiserer næringsstoffer.

Surkål er beriket med vitamin B1, B2, B4, B6 og B9. 300 gram surkål inneholder det daglige behovet for vitamin C. Og 100 gram surkål har like mye vitamin C som 3 mandariner, eller en haug med grønn løk og 4-5 gulrøtter.

Syk kvinne
Syk kvinne

Rødbeter er en annen strategisk mat for vinteren. Det er den rikeste kilden til kalium, mangansalter, organiske syrer og baser. Rødbeter forbedrer funksjonen til leveren og nyrene, forhindrer beriberi. Rødbeter senker blodtrykket, forhindrer sklerose.

Det fjerner salter fra tungmetaller, hvis utslipp påvirker byboere som puster eksos fra biler. Rødbeter regulerer fettmetabolismen, fremmer bloddannelse og forhindrer kreft.

Rødbeter kan lagres lenge uten hermetisering. Buljong på 1,5 kg revet rødbeter, plassert i en krukke og i kjøleskap, anbefales det å spise en uke.

Surkål
Surkål

Noen skjeer om dagen er den perfekte medisinen og en fantastisk garnityr for kjøtt. 100 gram rødbeter inneholder like mye pektin som 3 gulrøtter eller 2 løk. Pektin fjerner giftige og kreftfremkallende stoffer fra kroppen.

Solsikkeolje er hovedleverandøren av gode fettsyrer. To spiseskjeer om dagen er en garanti for et sunt hjerte, hjerne og blodkar. Solsikkefrø er også nyttige. De lagrer de "levende" komponentene, skriver "År har gått".

Når det gjelder proteininnhold, er solsikkefrø rikere enn egg. 100 gram solsikke inneholder like mye protein som 140 gram hasselnøtter eller 500 gram biff.

Anbefalt: