Danske Julekaker

Innholdsfortegnelse:

Video: Danske Julekaker

Video: Danske Julekaker
Video: Danske Spritfabrikker | "Gammel Dansk - Elkjær" | Upright Music 2024, September
Danske Julekaker
Danske Julekaker
Anonim

Typiske representanter for de tyske folkene, folket i Danmark tror på alver og spesielt på en - den slemme nissen Nisse. Han hjelper dem vanligvis i husstanden, men i julen pleier han å være ond. For å blidgjøre ham, forlater familiene en bolle med kanelrisepudding på dørstokken.

Rispudding er en av de viktigste rettene på bordet i Danmark. Der begynner juledagene 23. desember. Det er da du spiser varm rispudding med en klump smør. Barn tar vanligvis aktivt del i forberedelsene til høytiden.

Tradisjon tillater ikke de små hjelperne å se juletreet før julaften. Etter den formelle middagen serveres en lettere, kaldere versjon av rispudding, pyntet med fløte og knuste mandler. Noen steder er en hel mandel gjemt i en av porsjonene, og som belønning får den heldige sjokolade.

Risgrøt

Risgrøt
Risgrøt

Nødvendige produkter: 500 ml fersk melk, 250 g ris, 125 g smør, 100 g sukker, 5 egg, skall av en revet sitron, 1/2 ts salt, kanel

Fremstillingsmetode: Kok opp melken i en kjele. Når dette skjer, tilsett risen under stadig omrøring. Tilsett mer sukker, salt og smør under stadig omrøring. De hvite skilles fra eggeplommene.

Fjern pannen fra varmen og tilsett de 5 piskede eggeplommene til blandingen. Proteiner brytes også ned i snøen. Tilsett melk og ris, rør hele tiden sammen med sitronskall.

Hell blandingen i en oljet panne. Stek i en forvarmet ovn til 220 ° C i ca 50 minutter. Server puddingen drysset med kanel.

Julegodteri
Julegodteri

1. juledag 25. desember samles danske familier til en lett lunsj etter å ha spist hjemmelagde kjeks til frokost.

Danske julekaker

Nødvendige produkter: 250 g sukker, 200 g mel, 200 g smør, 50 stk. mandler, 1 vanilje

Fremgangsmåte: La oljen smelte ved romtemperatur. Tilsett sukker og mel, vanilje og finhakkede mandler. Bland godt og la stå i kjøleskapet i omtrent en time.

Blandingen fjernes og rulles til ca. 2-3 mm. Stjerner og andre former er kuttet ut. De legges på bakepapir. Kakene stekes i forvarmet ovn i ca 10 minutter på 200 grader. Server litt kjølt.

Anbefalt: