Populære Retter Fra Nederlandsk Mat

Video: Populære Retter Fra Nederlandsk Mat

Video: Populære Retter Fra Nederlandsk Mat
Video: "ANGRY ALEX" 🎵 [VERSION A] Minecraft Animation Music Video 2024, September
Populære Retter Fra Nederlandsk Mat
Populære Retter Fra Nederlandsk Mat
Anonim

Vi forbinder vanligvis Nederland med vindmøller, et av landets symboler. Det særegne ved det lokale kjøkkenet skyldes hovedsakelig landets geografiske beliggenhet.

Klimaet her kan neppe kalles gunstig for dyrking av en rekke grønnsaker og frukt, selv om greener dyrkes i mange drivhus. I tillegg har folk fisket i århundrer i dette landet, hvor bredden vender mot Nordsjøen.

Nederlandsk mat er godt tilfredsstillende, med nordlige toner og sjøreiser. Den mest populære grønnsaken i nederlandsk mat er poteter, etterfulgt av kål, gulrøtter og kålrot.

En av de mest berømte prestasjonene med nederlandsk mat er nederlandske oster, som er populære over hele verden. Krydret krydder brukes knapt, men fete sauser laget av matlaging av kjøtt er mye brukt.

Stampot
Stampot

Tradisjonelt er rettene enkle å tilberede og inneholder ikke mange ingredienser. Hver nederlender elsker snert - en veldig tykk bønnesuppe. En annen veldig vanlig og næringsrik tallerken er ertesuppe, som hovedsakelig konsumeres i vintermånedene.

En ekstremt kjent nederlandsk rett er ristafel. Under dette vanlige navnet er skjult alle slags pilaf-lignende retter med ris, kjøtt og grønnsaker. Hver nederlandske husmor lager ristafel etter sin egen oppskrift.

Hvis du legger ristafel i en leiregryte og fjerner risen, får du en annen tradisjonell nederlandsk tallerken - varm gryte. En obligatorisk ingrediens i den varme gryten er biff. Hvis du tilbereder gryten uten kjøtt, vil grønnsaksmosen bli kalt et stempel.

Den vanligste retten om vinteren er stampot - potetmos med forskjellige varianter tilsatt andre grønnsaker, som surkål, gulrøtter eller endiv. Det eneste kjøttet som tilsettes er finhakket bacon eller pølse.

Gouda
Gouda

Tradisjonelt er hver turist imponert over de friterte ballene i Brugge, som kan ha forskjellige sammensetninger. Du kan bestille den enkleste ostebruggen eller prøve krabbekjøttboller.

Selvfølgelig ville Nederland aldri være det samme uten sine berømte meieriprodukter. Gouda og Edamer gulost er en av de mest berømte nederlandske produktene i verden - bare tulipaner kan konkurrere med berømmelsen.

Disse ostene er laget av hjemmelaget skummet melk og er vanligvis sfæriske i form. Og den virkelige nederlandske Gouda modnes over 12 måneder, og det gjør den så lett og behagelig for smaken.

Anbefalt: