Bestiller Du Mat Hjemme? Glem å Varme Den Opp Igjen

Video: Bestiller Du Mat Hjemme? Glem å Varme Den Opp Igjen

Video: Bestiller Du Mat Hjemme? Glem å Varme Den Opp Igjen
Video: Min jobb er å observere skogen og her skjer det noe rart. 2024, September
Bestiller Du Mat Hjemme? Glem å Varme Den Opp Igjen
Bestiller Du Mat Hjemme? Glem å Varme Den Opp Igjen
Anonim

Når det gjelder bestilling mat til hjemmet, vanligvis er øynene våre større enn hva magen faktisk kan holde. Så i mange tilfeller, etter å ha spist mye, har vi matrester som vi trenger å lagre for å lage en ny deilig lunsj eller middag dagen etter.

Så praktisk som det høres ut for deg, hvis de ikke tilberedes ordentlig, kan disse deilige rettene forårsake alvorlige problemer og til og med matforgiftning.

British Food Standards Agency anslår at det totale antallet matforgiftninger fra kjøpt mat hjemme er omtrent en million i året.

Eksperter mener til og med at det er mange flere tilfeller, men ikke hver gang folk besøker legen. Studier viser at de vanligste forgiftningene er fra inntak av kylling, egg og andre kyllingprodukter.

Matkvaliteten blir neppe forbedret ved oppvarming, men det er viktig å sørge for at maten er godt tilberedt, anbefaler eksperter. De advarer om at det i tillegg til kylling må utvises stor forsiktighet med ris. Eksperter sier at den bestilte risen bør konsumeres umiddelbart, uten å forlate og varme opp neste dag.

Ris
Ris

Dette er på grunn av ingrediensene i parabolen etter noen timer at bakterien Bacillus CEREUS utvikler seg, forårsaker matforgiftning.

Eksperter forsikrer om at det er en måte å lagre mat du ikke har spist. La den avkjøles, og frys den deretter i kjøleskapet.

Varm den opp bare en gang og innen 24 timer. Dette vil beskytte deg mot matforgiftning. Oppvarming bør gjøres ved en temperatur på over 70 grader for å sikre at alle skadelige bakterier blir drept.

Nettopp på grunn av tilberedning av mat på restauranter ved upassende lave temperaturer, skyldes de fleste tilfeller av matforgiftning, sier eksperter.

Anbefalt: