Hvordan Lage En Sunn Grøtpizza?

Video: Hvordan Lage En Sunn Grøtpizza?

Video: Hvordan Lage En Sunn Grøtpizza?
Video: GRØTPIZZA OG LUTEFISKPIZZA - Vi tester julepizza 2024, September
Hvordan Lage En Sunn Grøtpizza?
Hvordan Lage En Sunn Grøtpizza?
Anonim

Knapt noen elsker pizza? Men hvis du er fan av grøt og sunn mat, kan du forberede deg uimotståelig grøtpizza.

Grøten, sammenlignet med den rumenske mamaliga og den italienske polenta, har lenge vært til stede i bulgarsk mat. Tidligere ble det konsumert i stedet for brød, servert med ost eller salte, samt med forskjellige typer syltetøy.

I dag, med så mange moderne oppskrifter, lager færre og færre husholdninger grøt. Men hvis du vil gjenopplive en gammel tradisjon, legge til noe nytt, kan du forberede deg sunn grøtpizza.

Nødvendige produkter: 120 g maismel, 1 og 1/2 ts. yoghurt, olivenolje, salt, pepper, basilikum, 150 g gulost, 80 g parmesan, 10 stk. svarte tomater, 60 ml tomatpuré (tykk)

Fremstillingsmetode: Fjern melken til romtemperatur, varm den litt (uten å koke) og fjern den fra varmen. Bland det med maismel og 5 ss. oliven olje. Krydre med salt og pepper.

Rør til en tykk og glatt blanding er oppnådd (hvis den er for tykk eller flytende, kan du justere med litt vann eller mer mel). Fordel den på et brett foret med bakepapir eller kakeform. Sett til steking i en forvarmet 200 graders ovn i ca 15-20 minutter, eller til grøten er fast.

Havremel-pizza
Havremel-pizza

Fjern marshmallows og smør den med mer olivenolje. Fordel tomatpuré, cherrytomater, revet gulost og parmesan på toppen.

Dryss med basilikum. Stek i ti minutter til osten smelter. Fjern pizzaen og la den avkjøles i ca 20 minutter. Skjær den i biter, dryss med flere grønne krydder om ønskelig og server.

Anbefalt: