Margarine Skader Hjernen Og Forverrer Morsmelken

Video: Margarine Skader Hjernen Og Forverrer Morsmelken

Video: Margarine Skader Hjernen Og Forverrer Morsmelken
Video: 10 Foods That Cause Inflammation (Avoid These) 2024, September
Margarine Skader Hjernen Og Forverrer Morsmelken
Margarine Skader Hjernen Og Forverrer Morsmelken
Anonim

Skadene av margarin, så vel som dets lignende produkter - vegetabilsk krem og palmeolje, har blitt snakket om lenge. Mange studier har funnet at de hydrogenerte oljene som utgjør disse produktene er helseskadelige.

En ny studie om emnet har ført til et nylig forbud mot bruk av hydrogenerte oljer i USA. Det ble utført av spesialister fra State Food and Drug Administration (FDA).

Resultatene viser at inntaket av disse produktene forårsaker diabetes, hjerneslag, hjerteinfarkt, demens, forverrer kvaliteten på morsmelk, forårsaker iskemisk hjertesykdom, fedme, aterosklerose, etc. I tillegg til USA begrenset Danmark for en tid tilbake innholdet av hydrogenberiket transfett til 1% per produkt.

I vårt land kjemper også Green Initiatives Association for et forbud mot disse produktene. De vil sende inn forespørselen til Helsedepartementet, Landbruksdepartementet og Mattilsynet.

I sin forespørsel vil de huske at disse skadelige transfettene er grunnlaget for margarin, palmeolje og vegetabilsk konfektkrem, som er mye brukt i Bulgaria til produksjon av kjeks, vafler, pasta og mange andre populære matvarer.

Harm fra Margarine
Harm fra Margarine

De vil også påpeke det ugunstige faktum at landet vårt har de ledende posisjonene i EU innen hjerte- og karsykdommer.

Hydrogenering er en prosess der naturlige vegetabilske oljer oppnådd fra mais, raps og soyabønner oppvarmes og deres molekylære sammensetning "berikes" med ett hydrogenatom.

På denne måten får de større hardhet og holdbarhet, men den opprinnelige molekylære strukturen til oljene endres. De brytes ikke ned og blir værende i blodårene. Og slik forårsaker de en rekke problemer i kroppen.

Det er fortsatt ingen normer for skadevirkningene av mat i landet vårt. Når de introduseres, bør de være begrenset til 1 prosent, som i andre land. De som er kjent med problemet, mener at det er ulogisk, blant alle de andre skadene som kroppen vår lider, å inkludere maten vi bearbeider og tilbereder oss selv.

Anbefalt: