Hvordan Du Oppbevarer Eddik Riktig

Innholdsfortegnelse:

Video: Hvordan Du Oppbevarer Eddik Riktig

Video: Hvordan Du Oppbevarer Eddik Riktig
Video: Опята маринованные 2024, September
Hvordan Du Oppbevarer Eddik Riktig
Hvordan Du Oppbevarer Eddik Riktig
Anonim

Eddik ble brukt til matlaging og hermetisering av produkter i det gamle Hellas. Den dag i dag er det fortsatt en av hovedingrediensene i mange retter. Ulike marinader tilberedes med eddik, tilsettes supper og sauser.

Til dags dato er det rundt 4000 forskjellige typer eddik, men de vanligste er: Epleeddik, balsamico og vineddik. Hver av dem krever visse lagringsforhold.

Uansett hvilken eddik du har, vær oppmerksom på emballasjen produktet er oppbevart i. Det anbefales ikke å oppbevare eddik i plast- eller metallbeholdere. Plasten reagerer til slutt med eddiksyre og begynner å frigjøre giftige produkter, og metallet oksiderer. Oppbevaringsbeholderen for eddik skal være glasskrukker, flasker osv.

Det er viktig at eddikbeholderen er tett lukket, ellers mister den de nyttige egenskapene ettersom den vil fordampe.

Hvordan du oppbevarer eddik riktig
Hvordan du oppbevarer eddik riktig

Flasken eddik skal oppbevares på et kjølig, mørkt sted. Selv om produsentene skriver at anbefalt oppbevaringstemperatur for eddik anbefales fra -3 til 35 grader, må du oppbevare den i kjøleskapet.

Imidlertid anbefales noen typer eddik, spesielt eplecidereddik og balsamico, å konsumeres kjølt. Noen urte typer eddik må til og med oppbevares i kjøleskapet, fordi bare der beholder de alle egenskapene.

Oppbevar eddik hjemme i skapet, borte fra forskjellige varmekilder: radiator, gasskomfyr og mer. Eddik skal ikke være på vinduet eller stå på bordet nær vinduet.

I dette tilfellet kan det bare miste smaken. Hvis det dannes et bunnfall på bunnen av flasken, kast dette produktet - det er håpløst bortskjemt. Og selvfølgelig er det viktig å holde eddik utilgjengelig for barn. Konsekvensene av å bruke eddik i store mengder er skadelige.

Eddik
Eddik

Hvordan og hvor mye du skal oppbevare eplecidereddik

Oppbevar eplecidereddik på et kjølig, mørkt sted. Anbefalte temperaturer for lagring av eddik varierer fra -3 til 35 grader. Men hvis du laget eplecidereddik selv, så lagre dette produktet ved en temperatur på 6 til 15 grader. Eddik kan oppbevares i kjøleskap, skap, i kjøkkenskapet vekk fra gasskomfyren.

Eplecidereddik kan lagres lenge nok. Over tid kan flasken danne rødlige skalaer. Du har ingenting å bekymre deg for - jo lenger eddik lagres, jo mer nyttig er det.

Balsamico
Balsamico

Hvordan og hvor mye du skal oppbevare balsamico

Balsamico har blitt produsert i mer enn 600 år. Dens viktigste masseproduksjon begynte i Italia. For å få ekte balsamico, må du ha den i minst 6 måneder, helst 3 år. Balsamico produseres bare fra druesaft og fra noen varianter, og på grunn av brettet har den en så attraktiv og uvanlig smak.

Når du kjøper balsamico, må du være oppmerksom på produksjonsdatoen. Jo eldre eddik, desto bedre er den til konsum. Du kan kjøpe ung eddik, men hold deretter flasken i lukket form hjemme i ytterligere 1-2 år. Imidlertid krever denne fremgangsmåten en forseglet beholder.

Hvis du kjøper og umiddelbart åpner eddiken, kan det ta lang tid for denne prosessen, og smaken blir ikke den samme. Den rikeste smaken av balsamico inneholder 12 år.

Hvis vi snakker om vanlig eddik fra butikken, etter at du har åpnet flasken, går egenskapene fort tapt. Oppbevar denne eddiken hjemme i mer enn et år på et mørkt og kjølig sted ved en temperatur på 6 til 20 grader.

Anbefalt: