8 Fordeler Med Et Lavkarbokosthold

Innholdsfortegnelse:

Video: 8 Fordeler Med Et Lavkarbokosthold

Video: 8 Fordeler Med Et Lavkarbokosthold
Video: 22 Продукты с высоким содержанием клетчатки, которые вы должны есть 2024, September
8 Fordeler Med Et Lavkarbokosthold
8 Fordeler Med Et Lavkarbokosthold
Anonim

Lavkarbokostholdet er kjent for sin effektivitet i å bekjempe vekttap, og fokuserer på å spise mat rik på fett og proteiner, og begrense karbohydrater. La oss se nærmere på det fordelene med et lavkarbokosthold og årsakene til at det er så effektivt.

1. Raskt vekttap

På grunn av det lave innholdet av karbohydrater, fremmer dietten raskt vekttap fordi det tilfredsstiller sult. Du trenger ikke å telle kalorier. Mange klarer å gå ned i vekt med et slikt kosthold, selv om de har prøvd en rekke andre måter før. Dette skyldes en reduksjon i nivået av glykogen som er ansvarlig for produksjonen av insulin, som igjen fremmer opphopningen av fett.

2. Forbedrer kognitiv funksjonalitet

De fleste fjerner fett fra kostholdet fordi de erstatter det med karbohydrater. Dette inkluderer helse, som støtter hjernens funksjon, regulerer effekten av hormoner og påvirker humøret. Sukker er vanedannende, og selv om det kan lade deg med energi, vil det raskt forsvinne, og du vil føle deg mer sliten enn før. Lavkarbo diett fremmer inntaket av nyttig fett og fremmer bedre kognitiv funksjonalitet.

vekttap med et lavkarbokosthold
vekttap med et lavkarbokosthold

3. Reduserer risikoen for å utvikle metabolsk syndrom og hjertesykdom

En studie fant det lavkarbokosthold skjule en lavere risiko for å utløse metabolsk syndrom. De reduserer også dårlige kolesterolnivåer sammenlignet med fettfattige dietter.

4. Reduserer risikoen for å utvikle type 2-diabetes

Mange studier viser det et lavkarbokosthold er et naturlig middel for diabetes og vellykket forebygging av pasienter med type 1 og type 2 diabetes. I tillegg har denne dietten evnen til å kontrollere blodtrykksnivået og insulinsekresjonen.

5. Hjelper med å bekjempe kreft

Karbohydrater har vist seg å bidra til opphopning av frie radikaler og ernæring av kreftceller. Fordi et lavkarbokosthold begrenser inntaket, fungerer det som et naturlig legemiddel mot kreft, øker immuniteten og reduserer oksidativt stress.

keto diett
keto diett

6. Reduserer sultfølelsen

Keto dietten legger vekt på sunt fett, som fullstendig tilfredsstiller kroppen og reduserer følelsen av sult. Kroppen er full i lang tid, noe som senere påvirker figuren.

7. Fremmer god fordøyelse

Å redusere sukker er forbundet med lettere fordøyelse. Når lavkarbokosthold Det legges vekt på mat som fremmer fettforbrenning, støtter riktig fordøyelse og balanserer kroppen.

8. Kontrollerer hormoner

Og ikke bare de som er ansvarlige for appetitten, men alle andre, inkludert de som påvirker humør og psyke. Kosthold har vist seg å balansere dem og redusere depresjon betydelig.

Anbefalt: