Og Gulosten I Hjemmenettverket Er Full Av Vann

Video: Og Gulosten I Hjemmenettverket Er Full Av Vann

Video: Og Gulosten I Hjemmenettverket Er Full Av Vann
Video: Jeg er mest glad i Synnøve 2024, September
Og Gulosten I Hjemmenettverket Er Full Av Vann
Og Gulosten I Hjemmenettverket Er Full Av Vann
Anonim

Etter at det ble klart at en stor del av osten på hjemmemarkedet har høyt vanninnhold, viser studien fra Active Consumers Association de samme alarmerende trendene innen gulost.

I følge studien har de fleste merkevarer forverret utseende, tekstur og smakskarakteristikker. Aktive forbrukere har studert 10 merker med en prisklasse mellom BGN 9 og 12.

6 av merkene til foreningen har funnet feil merking, men oftest ble det funnet høyt vanninnhold i produktet. I 7 av de 10 studerte merkevarene var det vann over 56%, som er verdien i henhold til den bulgarske statsstandarden.

Graden av modenhet av gulost, som er en nøkkelindikator for produktkvalitet, ifølge BDS, kan ikke være mindre enn 20%. 8 av de 10 undersøkte merkene svarte på denne indikatoren.

Bare to av merkene var etterligninger, i henhold til dette kriteriet - Trapezitsa, som ble produsert av ikke-meieriprodukter og pulverisert melk, og Sokolovo, som tilsatte myseprotein og stivelse.

Ost
Ost

Bruk av ikke-meieriprodukter i et produkt som kalles gulost er forbudt i henhold til matloven i vårt land. Imidlertid avslørte tester av aktive brukere regelmessig slike svindel.

I denne testen ble det funnet at bare to av merkene erstattet melkefett med hydrogenert vegetabilsk fett. Dette var merkene Trapeza og Zdravets.

Analysen av resultatene er kategorisk at 3 av merkene oftest brukte pulverisert melk og myseprotein i stedet for rå melk - Trapeza, Zdravets og Sokolovo.

Det viser seg at det mest ufarlige avviket i kvaliteten på gulost er den lave modningsgraden, ifølge Active Consumers.

Anbefalt: