Topp Mat For Lungene

Innholdsfortegnelse:

Video: Topp Mat For Lungene

Video: Topp Mat For Lungene
Video: Test Rápido COVID 19 Lungene. 2024, September
Topp Mat For Lungene
Topp Mat For Lungene
Anonim

Det store spørsmålet i dag er hvordan vi kan beskytte lungene med de tilgjengelige produktene? Spis riktig! Leger har samlet en liste over matvarer som hjelper deg med å holde lungene sunne. Disse tipsene er spesielt relevante i dag.

Den beste forebyggingen for å opprettholde lunges helse er tilstrekkelig søvn, moderat trening og et balansert kosthold.

Her er 10 produkter som ikke bare inneholder nyttige elementer som beskytter mot forskjellige sykdommer i luftveiene. Disse topp mat for lungene gjøre livene våre bedre og vakrere.

1. Epler

Spis flere epler! Komplekset av vitamin C, E og betakaroten letter pusten, reduserer risikoen for luftveissykdommer og forbedrer lungefunksjonen. Spis epler hver dag og i store mengder, nesten ingen allergi mot dem.

2. Valnøtter og fet fisk

Topp mat for lungene
Topp mat for lungene

Valnøtter er en rik kilde til verdifulle Omega-3-fettsyrer. Sjansene for å utvikle astma reduseres drastisk hvis du bare spiser en håndfull valnøtter om dagen (det anbefales fortsatt ikke å spise mer nøtter). Men med fet fisk kan du ikke begrense deg. Kok og spis makrell, laks, sild regelmessig, og lungene vil fungere som skinn. Og hvis du plutselig blir syk, vil det hjelpe dem å komme seg raskere.

3. Blåbær

Sesongfrukt er ekstremt nyttig for kroppen som helhet. Men for opprettholde lunges helse blåbær er spesielt verdifulle. De er kjent for sitt høye innhold av vitamin C, som aktivt bekjemper sykdommer som påvirker luftveiene, inkludert lungebetennelse.

4. Brokkoli

Brokkoli og tomater for lungene
Brokkoli og tomater for lungene

Det er allment antatt at matvarer er spesielt gode for de organene de ligner på. Valnøtter for hjernen, tomater for hjertet, brokkoli for lungene. Og det er sant! Brokkoli inneholder mye folsyre, karotenoider og vitamin C, som sammen er med på å bekjempe indre betennelser. Brokkoli er lungens beste venn.

5. Varm rød pepper

Chili pepper te kan konkurrere med det velprøvde folkemidlet - havtorn te og ingefær. Capsaicin beskytter luftveiene, og betakaroten reduserer risikoen for astma. Chili peppers antas til og med å redusere risikoen for lungekreft.

6. Ingefær

Men vi vil ikke gi opp ingefær heller. Ingefær hjelper til med å rense lungene ved å støtte avgiftningsprosessen. Og amerikanske forskere anser vanligvis ingefær for å være en av de viktigste mat for å styrke lungene.

7. Bananer

Topp mat for lungene
Topp mat for lungene

Bananer inneholder mye kalium, noe som er viktig for at luftveiene fungerer. Tallrike studier av forskere har vist at hvis en persons diett, spesielt et barns kosthold, har nok mat rik på kalium, er lungekapasiteten større og de fungerer bedre. Spinat, søtpoteter og bønner er også rik på kalium.

8. Hvitløk

Hvitløk inneholder stoffer som hjelper med å rense luftveiene for giftstoffer og redusere de negative effektene av kreftfremkallende stoffer. I tillegg har hvitløk antiseptiske egenskaper og reduserer betennelse, inkludert i lungene.

9. Tomater

Tomater inneholder kalium og mye vitamin C. De er også et lagerhus av lykopen, et stoff som forbedrer luftveiene. Kjærligheten til tomater er lungehelse.

10. Gurkemeie

Topp mat for lungene
Topp mat for lungene

Dette krydderet har antiinflammatoriske egenskaper, har en kraftig immunstimulerende og antioksidant effekt. Bakken gurkemeie er en utmerket hostemedisin.

Og mer - drikk så mye vann som mulig! Generelt spiller vann en viktig rolle i helsen til hele kroppen. Vann forbedrer stoffskiftet, hjelper til med å øke hastigheten rensing av luftveiene fra akkumulerte skadelige stoffer og forhindrer indre betennelser. Drikk minst en og en halv til to liter vann om dagen og vær sunn!

Anbefalt: