Triks For Lagring Av Produkter

Video: Triks For Lagring Av Produkter

Video: Triks For Lagring Av Produkter
Video: ТАКОГО ТЫ ЕЩЕ НЕ ВИДЕЛ! Полезные советы на все случаи жизни! 2024, September
Triks For Lagring Av Produkter
Triks For Lagring Av Produkter
Anonim

Det er tider når du handler dagligvarer lenge. Du må lagre dem slik at de holder seg så friske som mulig lenger.

Frukt og grønnsaker er det mest forgjengelige. Men selv andre pakkede produkter eller halvfabrikata kan miste sin friskhet og aroma etter en stund.

Her er noen tips om hvordan du holder disse produktene lenger for å gjøre maten din bedre. De krever forskjellige lagringsteknikker.

Noen frukter og grønnsaker trenger ikke kjøles i flere dager. De skal oppbevares på et mørkt sted ved romtemperatur, vekk fra direkte sollys og varme.

Bananen lagres for eksempel i fruktskålen de første tre dagene, og plasseres deretter i kjøleskapet. Du kan ha epler i fruktskålen de første fem dagene, og deretter igjen i kjøleskapet. Grapefrukt kan holde seg utenfor det i syv dager.

Løk og poteter trenger ikke kjøling, du kan la dem ligge på et mørkt og tørt sted. Agurker, courgetter, paprika skal oppbevares i kjøleskapet - det er best å tørke i plastposer eller lignende redskaper.

Sopp blir også frisk lenger hvis du legger dem i kjøleskapet, men husk at de ikke skal vaskes.

Triks for lagring av produkter
Triks for lagring av produkter

Det er viktig å oppbevare all frukt og grønnsaker i separate poser for å øke holdbarheten. Hver frukt og grønnsaker frigjør etylen, som imidlertid akselererer modningsprosessen til andre frukter og grønnsaker rundt dem og kan akselerere ødeleggelsen.

Kjøtt og fjærfe må oppbevares i kjøttrommene i originalemballasjen. Hvis de trenger langvarig lagring, pakk dem inn i folie og frys.

Siden fisken har en sterk aroma, holder den den ikke sammen med andre matvarer for ikke å absorbere lukten. Egg kan lagres i papppakken de selges med.

Melk har evnen til lett å absorbere enhver annen aroma. Hold den derfor lukket og borte fra frukt, grønnsaker eller annen veldig velduftende mat. Kan oppbevares i originalemballasjen.

For å bevare aromaen av krydder i lang tid, bør de alltid være i glasskrukker.

Anbefalt: