Tips For Lagring Av Oliven

Video: Tips For Lagring Av Oliven

Video: Tips For Lagring Av Oliven
Video: All you need to know about Olive tree (Olea europea) 2024, September
Tips For Lagring Av Oliven
Tips For Lagring Av Oliven
Anonim

Hvis du lurer på hvordan du kan holde oliven velsmakende og duftende i lang tid, er det noen små triks som vil hjelpe deg.

For en halv kilo oliven er blandingen som følger: 1 ts. rosmarin eller timian, 2 ss. eplecidereddik, 2-3 løvblad, 1-2 fedd hvitløk, kuttet i tynne skiver, revet skall av 1 sitron, 1 middels løk, 4-5 ss. oliven olje.

Ha alle produktene uten eddik og olivenolje i en passende beholder. Det kan være en krukke med skruelokk eller en bolle. Skjær løken i sirkler, finhakk hvitløken og legg den på bunnen. Bland eddik og olivenolje og pisk dem i en lukket flaske.

Ha krydder på oliven og hell blandingen av olivenolje og eddik over dem. Tilsett eventuelt mer olivenolje for å dekke oliven. Oppbevar dem i kjøleskapet.

Hvis du vil lagre en mindre mengde oliven, er følgende marinade egnet: 1 ss. tørket basilikum, 2 ss. eplecidereddik, 4 ss. oliven olje. Ha blandingen i en krukke med en skrue, rist kraftig for å blande ingrediensene godt. Kjøl igjen og ha oliven i marinaden til den er helt spist. Du kan også lagre dem bare i olivenolje.

I følge en gresk oppskrift blir de først dynket med vineddik i en dag og deretter overført til en krukke med olivenolje. Husk at dette vil gjøre dem litt surere, hvis du er en fan av denne smaken, er dette din måte å lagre oliven på.

Oliven
Oliven

Hvis du liker varmt, så se følgende oppskrift på krydret oliven i marinaden.

Oliven ca 700 g, 500 ml olivenolje, 80 ml balsamico, 5 tørkede paprika, 1 sitron og 4 fedd hvitløk.

Ta en stor krukke på 1,25 liter og fyll den med varmt vann. Legg oliven. Skrell hvitløk og skjær nellikene i to, skjær sitronskallet og del den i tre smale strimler. Varm opp olivenolje, eddik, paprika og hvitløk, sitronskall i en liten gryte.

Drypp oliven med denne varme blandingen slik at de er helt dekket. La det være en avstand på 1 cm mellom oliven og hetten. Forsegle krukken, bruk etter 3 dager. Som sådan kan de oppbevares i 3 uker i kjøleskapet.

Anbefalt: