Pepperrot - Et Krydder Og Medisin

Video: Pepperrot - Et Krydder Og Medisin

Video: Pepperrot - Et Krydder Og Medisin
Video: Волшебная жизнь вне сети в австралийской пустыне 2024, September
Pepperrot - Et Krydder Og Medisin
Pepperrot - Et Krydder Og Medisin
Anonim

Pepperrot brukes ofte som et krydret krydder, som smaker tilsvarende sennep og er i stand til å diversifisere forskjellige retter.

Men pepperrot er også næringsrik og har helbredende egenskaper. Pepperrot har mange nyttige egenskaper, takket være at den ofte brukes i folkemedisin for forebygging av mange sykdommer.

I små mengder brukes pepperrot for å øke appetitten. Den inneholder aktive ingredienser, essensiell olje med antiseptiske egenskaper og noen vitaminer.

I sin råform inneholder pepperrot seksten prosent karbohydrater, opptil tre prosent nitrogenholdige stoffer og en viss mengde fett. Når det gjelder vitamin C-innhold, er pepperrot bedre enn sitron.

Pepperrot er rik på kalium, kalsium, natrium, svovel, fosfor, jern og andre mineraler. I tillegg inneholder den askorbinsyre, phytoncider, essensielle oljer, sukker, stivelse, harpiksholdige stoffer og cellulose.

Den inneholder B-vitaminer og PP. Friske pepperrotblader inneholder mye karoten. De gunstige egenskapene til pepperrot bevares selv når den er revet.

Fordeler med pepperrot
Fordeler med pepperrot

Dette varer imidlertid ikke mer enn en uke. Derfor har pepperrot, som selges revet i krukker, lenge mistet sine verdifulle egenskaper og etterlatt bare smaken.

Pepperrot brukes som et kraftig sentralstimulerende middel for fordøyelsessystemet. Det brukes også til å behandle betennelse i urinveiene.

Den har kraftige vanndrivende egenskaper, så den brukes mot blærebetennelse, nyrestein, samt gikt og revmatisme. Fersk pepperrot komprimerer er nyttige for forfrysninger, ansiktsnervalgi og revmatisme i leddene.

Pepperrot med eddik og glyserin brukes til å behandle angina. Pepperrot er kontraindisert i inflammatoriske sykdommer i mage-tarmkanalen, så vel som nyrene og leveren.

For pigmentflekker og fregner er det nyttig å gni ansiktet med vanninfusjon av pepperrot. Det brukes mot lungebetennelse, bronkitt og hoste.

Pepperrot har antibakterielle egenskaper fordi den inneholder phytoncider med sterk bakteriedrepende virkning. Pepperrot gir ut flyktige stoffer - plante antibiotika som dreper bakterier.

Anbefalt: