Matvarer Med Laktobasiller

Innholdsfortegnelse:

Video: Matvarer Med Laktobasiller

Video: Matvarer Med Laktobasiller
Video: Лучшие пребиотические продукты 2024, September
Matvarer Med Laktobasiller
Matvarer Med Laktobasiller
Anonim

Probiotika er levende mikroorganismer som har store fordeler for menneskers helse. De forbedrer fordøyelsessystemets arbeid, hjelper til med å bekjempe depresjon og at hjertet fungerer riktig. Det er også bevis på fordelene med probiotika for vakker hud. Du kan finne probiotika i kosttilskudd, men det er best å få dem fra mat. Her er 11 mat med mye laktobasillersom er super sunne.

Yoghurt

Det er ingen måte vi ikke kan sette yoghurt først i denne liste over lactobacilli-kilder. Den ordspråklige Lactobacillus bulgaricus er en av bakteriene som brukes til å produsere yoghurt. Den ble først identifisert i 1905 av den bulgarske legen Stamen Grigorov. Bakterien lever av laktose og produserer melkesyre, takket være hvilken melken lagres.

Spis derfor yoghurt for å få riktig dose probiotika. Yoghurt har en gunstig effekt på beinhelsen, forbedrer blodtrykket. Hos barn kan yoghurt hjelpe til med å håndtere antibiotikaindusert diaré.

Kefir

Kefir inneholder laktobasiller
Kefir inneholder laktobasiller

Kefir er en gjæret probiotisk melkedrikk. Den produseres ved å tilsette kefirkorn i kumelk eller geitemelk.

Kefirkorn er en kombinasjon av bakterier og gjær i en matrise av proteiner, lipider og sukker. Utseende ser kefirkorn ut som blomkål. Nylig begynner populariteten til kefir å gjenopptas på grunn av ny forskning som viser fordelene med denne drikken og probiotika den inneholder.

Kefir forbedrer beinhelsen, fordøyelsen og forhindrer noen infeksjoner. Han er blant den beste maten med laktobasiller.

Surkål

Surkål er godt kjent i bulgarsk mat. Den tilberedes ved å bløte kålen (hakket eller hel) i vann, tilsette salt (helst havsalt, i et forhold på ca. 40 g per liter). Blandingen må gjæres ved å "helle" over en periode.

Når den er klar, har surkål en salt-sur smak. I tillegg til de probiotiske fordelene er surkål rik på fiber, vitamin C, B, K. I tillegg er den høy i natrium, jern og mangan.

Surkål inneholder også antioksidantene lutein og zeaxanthin, som er viktige for øyehelsen.

Tempe

Tempe
Tempe

Tempe er et tradisjonelt soyamatprodukt som stammer fra Indonesia. Den er laget med kontrollert gjæring av soyabønner og er dannet i en kompakt form, som minner om en vegetarisk burger.

Gjæringsprosessen har faktisk en fantastisk effekt på næringsstoffene.

Soya inneholder mye fytinsyre, en planteforbindelse som forstyrrer absorpsjonen av mineraler som jern og sink.

Gjæring reduserer imidlertid mengden fytinsyre, noe som kan øke mengden mineraler kroppen din er i stand til å absorbere i en hastighet.

Pickles

Pickles er agurker som er bevart i en marinade av salt og vann (noen tilsetter også eddik). Gjæring tar tid ved bruk av naturlige laktobasiller. På slutten av denne prosessen blir agurkene sure. Pickles er en flott kilde til probiotiske bakterier, noe som øker aktiviteten i matvaresystemet.

Pickles inneholder lite kalorier og en god kilde til vitamin K.

Det er viktig å merke seg at agurker marinert i eddik ikke inneholder levende probiotika.

Noen typer ost

Oster er kilder til laktobasiller
Oster er kilder til laktobasiller

Så langt har de fleste matvarer som inneholder laktobasiller gjæret på en eller annen måte. Det viser seg at oster som har en viss modningstid også inneholder disse nesten magiske bakteriene.

De overlever på noen typer ost, inkludert Gouda, mozzarella, cheddar og hytte.

Oster har høy næringsverdi og er en god proteinkilde. De er rike på mange viktige vitaminer og mineraler, inkludert kalsium, vitamin B 12 og andre.

Probiotiske matvarer er ekstremt viktige for menneskers helse. Så ta mer matvarer som inneholder laktobasillerfor å forbedre ytelsen til fordøyelsessystemet.

Anbefalt: