Selleri - Kroppens Naturlige Rensemiddel

Innholdsfortegnelse:

Video: Selleri - Kroppens Naturlige Rensemiddel

Video: Selleri - Kroppens Naturlige Rensemiddel
Video: Selleri juice i 7 dagar- DETTA HÄNDE! 2024, September
Selleri - Kroppens Naturlige Rensemiddel
Selleri - Kroppens Naturlige Rensemiddel
Anonim

Selleri er en plante som er veldig lik persille, med den forskjellen at den er en høyere plante, bladene er større og skaper en sfærisk rot. Flere typer selleri er kjent, men den vanligste er den grønne og den som lager en sfærisk rot.

De nyttige ingrediensene finnes i alle deler av planten, både i basen og i stilken og bladene, så vel som i selve frøet. Tidligere ble selleri dyrket bare på høsten og tidlig på våren, og i dag kan den finnes (i markeder og markeder) gjennom hele året.

Selleri inneholder en stor mengde vitaminer og mineraler i alle deler - i bladene, stammen og roten. Selleri er rik på vitamin C og karoten, og roten inneholder kalium, kalsium, fosfor.

Selleri er veldig nyttig for menneskekroppen. Japanerne renser kroppen ved å spise bare selleri av noe slag en dag i uken. Så hvorfor gjør vi ikke det samme?

Selleri fjerner ikke bare giftstoffer fra kroppen, men hjelper til med å regulere blodtrykket, har en gunstig effekt på lever- og gallsykdommer og hjelper til med å regulere blodsukkeret, og det er derfor det anbefales for diabetikere.

Selleri er et utpreget vanndrivende middel (akkurat som persille), derfor driver den ut overflødig væske fra kroppen, og dette bidrar til å redusere hevelse. Så selleri stimulerer nyrene og er nyttig for personer med ødem forårsaket av hjerte- og karsykdommer.

Påføring av selleri i matlaging

Selleri blader
Selleri blader

Selleri kan konsumeres i hvilken som helst form. Den kan spises fersk, i supper, belgfrukter, kan stues, stekes. Det kan dryppes med yoghurt, fløte og ost. Selvfølgelig er det mest nyttige fersk. Bladene og frøene brukes som krydder.

Hver del av selleri er spiselig - blader, stilker, røtter. Roten blir vanligvis kokt eller bakt, stilkene brukes vanligvis rå. Bladene og frøene er et utmerket krydder for alle belgfrukter. Selleri kan tilsettes salater og passer godt til alle typer kjøtt, fisk eller sjømat.

Visste du at?

1. Jo finere selleriroten er, jo mer uttalt aromaen.

2. Selv om det kanskje ikke er nødvendig, men det er godt å vite at bladene kan konserveres om vinteren - finhakket, i tillegg til salt, lagret i en glasskrukke. Til 100 g blader tilsett 20 g salt.

Husk: De helbredende egenskapene til selleri er mest uttalt bare hvis de spises friske, uten varmebehandling! Selleri er ikke et universalmiddel, det fungerer bare som profylakse og bør konsumeres oftere.

Anbefalt: