Vi Lever 8 år Mindre På Grunn Av Fedme

Video: Vi Lever 8 år Mindre På Grunn Av Fedme

Video: Vi Lever 8 år Mindre På Grunn Av Fedme
Video: The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy 2024, September
Vi Lever 8 år Mindre På Grunn Av Fedme
Vi Lever 8 år Mindre På Grunn Av Fedme
Anonim

Vi lever åtte år mindre og lever i dårlig helse i nesten 20 år på grunn av fedme, sier kanadiske forskere, hvis studie ble sitert av Daily Mail.

For sin forskning brukte spesialistene en datamodell hvis oppgave var å antyde konsekvensene av fedme. Det anslås at hjertesykdommer og diabetes fratar overvektige mennesker nesten 19 år med god helse.

Kroppsmasseindeksen måler vekt i forhold til en persons høyde, og den kan brukes til å vurdere om en person er overvektig - helseverdier er mellom 18,5 og 24,99. De menneskene som har en kroppsmasseindeks (BMI) mellom 25 og 30, vil forkorte livet med opptil tre år, forklarer kanadiske forskere.

Og folk med BMI over 35 mister åtte år av livet. Det antas at hvis en person har en indeks mellom 25 og 30, lider han av fedme, og en person med verdier over 30 regnes som klinisk overvektig.

Imidlertid kan disse resultatene være unøyaktige når det gjelder gravide kvinner eller idrettsutøvere. Hvis en person har en kroppsmasseindeks over 35, hevder eksperter at han har sykelig fedme.

Fedme
Fedme

Professor Stephen Grover er forskningssjef for kanadiske forskere og arbeider ved McGill University i Montreal. Han forklarer at datamodellen som brukes av forskere tydelig viser at fedme øker risikoen for hjertesykdom, hjerneslag eller diabetes.

Dette vil igjen redusere forventet levealder og år med god helse uten kroniske sykdommer sammenlignet med de som har normal vekt.

Undersøkelser i mai 2014 viste at 48,8 prosent av bulgarske kvinner er overvektige.

I følge professor Stefka Petrova, som jobber ved Nasjonalt senter for folkehelse og analyse, er også hvert tredje bulgarske barn under syv år overvektig.

Dette er data fra en studie utført i fjor, som involverte 3300 barn fra hele Bulgaria. Den samme undersøkelsen ble gjennomført i 2008 på de samme skolene. Data viser at omtrent en tredjedel av verdens befolkning er overvektig.

Anbefalt: