Kylling Uten Vann Fra I Dag

Video: Kylling Uten Vann Fra I Dag

Video: Kylling Uten Vann Fra I Dag
Video: 24 TIMER UTEN VANN 2024, September
Kylling Uten Vann Fra I Dag
Kylling Uten Vann Fra I Dag
Anonim

I går var det en måneds frist for implementering av kylling kjøtt, som ikke oppfyller kravene i forordning 32. Forordningen, som ble kunngjort 20. november 2012, sier at det maksimalt tillatte innholdet av vann som brukes i fjærkre kjøtt ikke skal overstige 4,3%.

Den aktuelle forskriften ble stemt for å beskytte interessene og helsen til bulgarske borgere fra urettferdige produsenter som solgte kyllingprodukter som inneholder vann og fosfatsalter, opptil 25-30 vektprosent kjøtt.

Opprinnelig foreskrev ordinansen "vann" kylling skal selges i handelsnettverket til 20. januar 2013. Etter skarpe reaksjoner, for det meste fra de store næringskjedene, ble begrepet for realisering av kyllingkjøttet som allerede var levert i butikkene forlenget med en måned til.

Fra i dag vil den eneste muligheten for salg av usolgte kyllingprodukter være å donere dem til Food Bank eller å bli sendt til destruksjon i et slakteri. Overtredere av forordningen vil bli bøtelagt. Sanksjonen for handelsmenn er BGN 5000 for den første overtredelsen, og for produsenter - BGN 10.000.

En tilleggsavtale som er nådd mellom produsenter og forhandlere og det bulgarske byrået for matvaresikkerhet, gir mulighet for tilberedning av kyllingkjøtt, så vel som andre kyllingprodukter, å selges i kjøkkenene til detaljhandelskjedene. En lignende mulighet gis for alle restauranter, pizzeriaer, griller, smultringer osv.

Den bulgarske foreningen av kjøttprodusenter angriper den kontroversielle forordningen 32 i retten. Ifølge representanter for foreningen diskriminerer forordningen bulgarske kjøttprodusenter, da den bare berører dem.

I innlegget som ble lagt fram 17. januar for Høyesterett (SAC), blir det påpekt at i denne formen setter forordningen uberettigede handelshindringer mellom medlemslandene i EU. Det første møtet i SAC er planlagt til 25. mars 2013.

Anbefalt: