Forbruk Av Sopp Under Amming

Video: Forbruk Av Sopp Under Amming

Video: Forbruk Av Sopp Under Amming
Video: Utfordringer ved amming 2024, September
Forbruk Av Sopp Under Amming
Forbruk Av Sopp Under Amming
Anonim

Dessverre er det ingen utvetydig mening om forbruk av sopp av den forventede moren. I århundrer har de vært en del av kostholdet, og gravide er ikke begrenset.

I dag definerer eksperter sopp som en tung mat som er vanskelig å fordøye og inneholder en stor mengde allergener. Når du kommer inn i babyen gjennom morsmelk, kan de forårsake allergier som varer livet ut.

Av denne grunn anbefales ikke konsum av sopp under amming. Sopp er vanskelig å fordøye selv av en moden kropp, og hos en ammende mor kan dette føre til økt flatulens i magen til babyen, diaré eller forstoppelse.

Amming
Amming

Babyer som fortsatt ammer har ikke nok enzymer i magen til å bryte ned maten normalt, så det er lurt for moren å konsultere barnelege.

Sopp anbefales ikke til ammende mødre, fordi det er en mulighet for forgiftning, spesielt i selvplukket sopp. Det er nok å spise 20 gram giftig sopp for å få alvorlige og irreversible konsekvenser.

Den voksne kroppen kan være i stand til å takle mild forgiftning, men det uforsterkede barnets kropp har fortsatt ikke nok motstand.

Det sikreste alternativet er fortsatt dyrket sopp. Men de utgjør også visse farer, da det ikke er klart når og hvor de ble dyrket, og hvor mange kjemikalier som ble brukt til kosttilskudd mens de vokste.

Også sopp endrer sammensetningen etter å ha blitt plukket, og giftene akkumuleres i dem, som ikke reflekterer godt verken på moren eller babyen.

Sopp inneholder, i tillegg til å være deilig, også nyttige stoffer, men deres vanskelige fordøyelighet begrenser mengden som forbrukes. Generelt er dette et produkt som kan begrenses uten å skade kroppen, og det føles visse mangler på vitaminer eller mineraler.

Fordi fordøyelsessystemet til spedbarn ikke er perfekt nok til å absorbere et så tungt produkt, er det bra å utsette inntaket av denne maten til minst to år for å unngå problemer.

Anbefalt: